Belgische Dames winnen WK-opener


Gisteren werd in Kaapstad het kwalificatietoernooi geopend met het duel tussen Hong Kong en België. De Belgian Ladies startten met druk vooruit maar het was opponent Hong Kong dat de scoorde opende! Valérie Jenaer scoorde snel de gelijkmaker voor België. Even later knalde Nadine Leirs Team Belgium op voorsprong en nog voor de eerste dweilpauze had Kapitein Jenaer er 1-3 van gemaakt.

Aan de lopende band scoren

Het Belgisch team stoomde in de tweede periode door naar 1-7 dankzij treffers van Eline Leyen, Ellen Clincke, Lotte De Guchtenaere en nog eentje van de Hasseltse studente, Valérie Jenaer. De wedstrijd werd wat potiger, scoren deed enkel Valentine Maka voor België terwijl goalie Maud Smits niet meer gepasseerd kon worden door de tegenstander.

Eindstand 1-8. Een overtuigende zege bij het toernooibegin voor het team rond Coach Tim Vos en assistant Sven Van Buren. Morgenmiddag staat voor de Belgische Dames het duel tegen Bulgarije op de agenda.

Previous WK Nederland U20: 'Stappen vooruit maken in de ontwikkeling'
Next Zwaar weekend voor Oosterwijk, Zwarthoed en Hamers, HV71 is de ploeg in topvorm