WK Nederland U20: ‘Stappen vooruit maken in de ontwikkeling’


nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

Morgen start voor Nederland U20 het WK Division IIB in Zagreb met het duel tegen thuisland Kroatië. De ploeg van bondscoach Theo van Gerwen is jong en getalenteerd en zal vanuit de topsport gedachte altijd voor goud willen gaan. Toch houdt de keuzeheer op voorhand een slag om de arm. “De focus ligt primair op de input niet te veel op de output.”

TEGENSTAND

Oranje, dat vorig jaar -net als de U18 dames afgelopen week- in Dumfries degradeerde uit Divisie IIA komt naast Kroatië, Israël, België, Mexico en Servië tegen. Tegen de Belgen werd onlangs een oefenduel verloren, maar nu gaat het natuurlijk pas écht om de knikkers. “Belangrijk is dat dit zeer jonge team weer stappen vooruit maakt in de ontwikkeling. Nieuwe dingen leren, omgaan met druk, ervaring opdoen, durven te ondernemen en durven te spelen. Ze moeten ook leren omgaan met nieuwe omgeving, want het nationale team op een WK is toch een aparte approach.” laat Van Gerwen weten.

nederland U20 WK
Foto: Thijs de Witte

Gevraagd naar de kansen van zijn ploeg in Zagreb, is Van Gerwen wat voorzichtig. “We hebben een zeer jong team, waarin alle spelers erg gedreven en zeer leergierig zijn. Kroatie is in eigen huis een ploeg om te verslaan, maar alle tegenstanders zijn teams om rekening mee te houden.”

Het duel tegen Kroatië start morgen om 20:00 uur, waarna Oranje dinsdag aan gaat treden tegen België om 16:30 uur.

Schema WK U20

Dag Datum Tijd Tegenstander
Dinsdag 15-1-2019 20.00 Kroatië
Woensdag 16-1-2019 16.30 België
Vrijdag 18-1-2019 13.00 Mexico
Zaterdag 19-1-2019 16.30 Israël
Maandag 21-1-2019 13.00 Servië
Previous Hattrick Brekelmans voor Amsterdam, Zoetermeer toont veerkracht
Next Belgische Dames winnen WK-opener