Hattrick Brekelmans voor Amsterdam, Zoetermeer toont veerkracht

Face-Off IJshockey BeNe League

Een rustige zondag in de BeNe League met slechts twee wedstrijden. Amsterdam ging op bezoek bij Tilburg, terwijl in België Zoetermeer op bezoek ging bij Antwerp Phantoms. Tim Gerth en Reginald Delmarche praten je bij.

Tilburg Trappers Toekomstteam – Amsterdam Tigers: 3-5

John Versteeg heeft met zijn Amsterdam Tigers zijn, waarschijnlijk, laatste duel in Tilburg gewonnen. De inmiddels 47-jarige sniper kondigde dat zelf aan op Instagram. Zou het dan echt het laatste seizoen zijn van Versteeg? Hij pikt in ieder geval nog wel een doelpuntje mee in Tilburg, al was het er eentje in een leeg doel.

Tot twee keer toe kwam Tilburg op voorsprong. Eerst was het Dylano Bijsterbosch die in de zevende minuut de thuisploeg op 1-0 zette. Tien minuten later maakte Maarten Brekelmans gelijk voor Amsterdam.

Ook in de tweede periode viel er aan beide zijde slechts één doelpunt te noteren. Nadat Michal Stoklosa Tilburg in de 28e minuut op 2-1 zette, werd drie minuten later door Rocco van Hoorn weer gelijk gemaakt.

In de derde periode kwam de wedstrijd echt los. Na een grote reeks straffen aan, met name, Tilburgse zijde, kwam Amsterdam voor het eerst op voorsprong. Opnieuw was het Brekelmans die kon scoren. Hij legde de 2-3 in het netje terwijl de Amsterdammers met twee man meer op het ijs stonden.

In de slotfase werd er binnen één minuut nog drie keer gecoord. Weer was het Brekelmans voor Amsterdam die na 58:18 de 2-4 maakte, waarmee zijn hattrick compleet was. Guy Kunst bracht zes seconden later de spanning weer terug 3-4. Vervolgens haalde Trappers de goalie Wim van den Hout naar de kant en kon Versteeg een empty netter toevoegen aan zijn twee assists.

Zo won Amsterdam Tigers dus maar moeizaam bij de hekkensluiter.

Antwerp Phantoms – Zoetermeer Panters 6-8

Geen sprake van een voorzichtige start gisteravond op Ruggeveld. Phantoms forward Junior Van Noten opende snel met de 1-0. Teris Wright bracht de stand snel weer in evenwicht. De strijd ging op en neer. Scoren deed de thuisploeg. Eerst via Kevin De Winter en diep in de openingsperiode verdubbelde Kenneth Pittoors de voorsprong voor de Sinjoren.

Na de dweilpauze slaagde Marko Van Leeuwen erin thuisgoalie Charlie Vocke te passeren voor de 3-2 aansluiter. Hierop scoorde de 27-jarige De Winter onmiddellijk tegen en even later maakte ook Van Noten zijn tweede van de avond voor de 5-2 voor Phantoms. Halfweg wedstrijd kon Chris De Jonge de kloof verkleinen naar twee doelpunten achterstand.

De derde periode was amper op gang gefloten of het stond al dadelijk 6-3 voor Antwerp na een individuele actie van Ben van den Bogaert. Berry Donders tekende op PowerPlay voor de 6-4. Dichter leek Zoetermeer niet te komen, want vijf minuten voor tijd was de stand nog steeds zo. Joy Turpijn knalde de wedstrijd weer open met twee knappe treffers! Met nog twee minuten te gaan stond het plots 6-6. En ja hoor, vijftien seconden later kwam Zoetermeer voor het eerst op voorsprong dankzij de treffer van Jay Huisman. Kapitein Turpijn bekroonde zijn puike prestatie met een derde treffer van de avond, goed voor de 6-8 eindscore.

Wat een wedstrijd, wat een scoreverloop. Thuisploeg Phantoms zal ongetwijfeld meer dan ontgoocheld zijn om uiteindelijk niet te kunnen punten. Zoetermeer Panters bewees mentale veerkracht en beloonde zichzelf in ware thrillerstijl met een mooie uitzege!