Tilburg Trappers verliest ruim van Crocodiles Hamburg

Zondagmiddag speelde Tilburg Trappers tegen Crocodiles Hamburg. Eerder dit seizoen won Tilburg thuis in overtime met 4-3 en uit in Hamburg met 5-8. Nu was het een totaal andere wedstrijd. Hamburg was met 2-5 te sterk voor Tilburg. De bezoekers verkeren momenteel in financieel zwaar weer. De supportersclub en hoofdsponsoren van Tilburg Trappers hadden de handen bijeengestoken en uiteindelijk € 10.915,- verzameld. Wir sind alle Eishockeyfans! was het motto. Cindy Scheffers vult jullie verder in.

Afwezigen

Ruud Leeuwensteijn stond vandaag weer in de goal, want Ian Meierdres was nog steeds geblesseerd. Een andere grote afwezige was Jordy van Oorschot, die geblesseerd is aan zijn kaak. Ook de jongere spelers; Wouter Sars, Floris van Elten en Delaney Hessels waren er niet bij. Zij zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor het WK U20 dat aanstaande 15 januari in Zagreb begint.

Ongefocust

Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de Tilburgse defensie en goalie Leeuwesteijn de handen vol aan de Crocodiles. De 0-1 stond al snel op het scorebord. Tobias Bruns wist de puck op 1 minuut en 1 seconde achter goalie Leeuwesteijn te krijgen. Ook de tweede goal voor Hamburg volgt snel. In de vierde minuut wist Moritz Israel de 0-2 te scoren. Tilburg speelde slordig en leek zich niet goed te kunnen concentreren. Het werd er niet beter op toen Tilburg een 3-on-5 situatie tegen zich kreeg, door straffen van Ivy van den Heuvel en Boet van Gestel. De derde goal voor Hamburg viel niet veel later, Joshua Mitchell maakte een powerplay goal in de tiende minuut. Tilburg riep een noodzakelijke time-out in. Vlak voor het einde van de eerste periode kreeg Tilburg nog tal van kansen door powerplay, maar de puck mocht er niet ingaan. Met een 0-3 achterstand voor Tilburg gingen de ploegen van het ijs af.

Hard tegen hard

Ook al startte het middenstuk met een 5-on-3 situatie en volgde daarna ook nog een powerplay voor Tilburg, het leek erop dat de puck ook in de tweede periode niet langs goalie Kai Kristian te krijgen was. Het frustratieniveau was daardoor zeer hoog. In de 30e minuut wist Gianluca Balla namens Hamburg een powerplay goal te maken en zo de 0-4 op het scorebord te zetten. In de 37e minuut was het dan eindelijk raak voor Tilburg; Ryan Collier zette de 1-4 op het scorebord. Volgens de statistieken had Hamburg voornamelijk zeggenschap over de puck, Tilburg had echter wel meer shots on goal; 31 tegen 20 na de tweede periode. Tilburg vocht hard om terug te komen, maar beide teams wisten geen goals meer te maken in het middenstuk.

43 tegen 26 shots on goal

Tijdens de straf van Jordy Verkiel in de 46e minuut wist Lennart Palausch de 1-5 voor Hamburg binnen te tikken. Tilburg deed er alles aan om terug te komen en eindigde de wedstrijd dan ook met een totaal van 43 shots on goal, waar Hamburg er 26 had. Zo viel uiteindelijk nog wel de 2-5. Reno de Hondt scoorde in de 54e minuut. Het was niet genoeg, Tilburg verloor de wedstrijd met 2-5.
Nick de Ruijter heeft afgelopen vrijdag bij de wedstrijd tegen Hannover Scorpions zijn rentree gemaakt. Face-Off sprak met hem na de nederlaag op zondagmiddag. Het interview is hieronder te zien.
Ook sprak Barend Hoogteijling namens Face-Off met Josh Mizerek van Tilburg Trappers. Het interview is hieronder te zien.
Previous Draftwatch: Zweedse talenten op een rijtje