Antwerp Phantoms heeft per direct afscheid genomen van Ryan Widmar en Mike Jansen


Het bestuur van Antwerp Phantoms heeft per direct de samenwerking met goalie Mike Jansen opgezegd. Tevens werd er afscheid genomen van importspeler Ryan Widmar.

“We vinden het jammer dat de samenwerking met Mike Jansen stopt, maar naargelang het seizoen evolueerde, merkten we samen met de sportieve staf dat Mike niet langer paste in het profiel van het team waaraan we aan het bouwen zijn”, aldus Voorzitter Jan Pasmans. “We zijn echter niet over één nacht ijs ‘geschaatst’ en hebben Mike verscheidene kansen geboden om in lijn te treden met het nieuwe beleid. Jammer genoeg is dat niet gebeurd.”

Charlie Vocke in actie tegen Geleen

Charlie Vocke, de Nederlandse goalie die dit seizoen Phantoms vervoegde als back-up goalie, wordt bijgevolg gepromoveerd tot starting goalie tot einde van het huidige seizoen. “Charlie heeft de juiste mentaliteit en past binnen het toekomstige type team dat wij op het ijs willen zetten”, aldus Coach Gert Peeters. “Hij weet dat hij nog veel groeimarge heeft en wil daar ook hard aan werken. Samen met 2de back-up Robin De Groote krijgen deze twee goalies mijn volste vertrouwen. Verder is er ook nog junior goalie Cisse Vander Weyde die zich stilaan in de kijker aan het werken is. Hij werd onlangs geselecteerd voor Team Belgium U20 dat binnenkort naar het WK in Zagreb vertrekt.”

Door de laatste plaats in de ranking werd ook afscheid genomen van de Amerikaanse import Ryan Widmar. “Ryan was een harde werker en lag goed in de groep”, aldus Gert Peeters. “In deze fase van het kampioenschap hebben we echter geopteerd om hem te vervangen met eigen U19-jeugdspelers om hen extra kansen te geven om hun plaats binnen het BeNe-team op te eisen naar de toekomst toe.”

 

Previous Mannheim wint topper van Düsseldorf, München verliest van de nummer laatst in shootouts
Next Hijs wint derby, Belgische toppers niet in de fout