Jordan Kelsall bevestigd bij Mechelen Golden Sharks


Golden Sharks heeft in het tussenseizoen goed gewerkt. Vooreerst werd de bestaande kern quasi behouden. Vanuit het Antwerpse kwamen Mike Jansen, Jens Theunis en Ax’l Kila erbij. De overgang van BeNe League-topper Vadim Gyesbreghs vanuit Geleen werd bevestigd. Vanuit Noord-Amerika keerde offensieve verdediger Toon De Schepper terug naar zijn thuisbasis. En nu sluit Jordan Kelsall het lijstje van aanwervingen af.

Luister nu de Podcast: ´Het ontbreekt het bestuur van IJshockey Nederland aan leiderschap.

foto : KLM Photography

Kelsall, finale versterking voor Sharks dit seizoen

De net éénentwintig jaar jonge Brit begon op jonge leeftijd in Nottingham met ijshockey. Via de Engelse vleugel van de Okanagan Hockey Academy,  debuteerde de aanvaller op zijn zestiende in de toenmalige English Premier Ice Hockey League. Bij Swindon Wildcats groeide de jongeman snel uit tot een vaste waarde. Voor Team England nam de 1m78 grote forward ook deel aan een vijftal Junior WK’s.

Vanuit EIHL nu naar België

In 2018 wisselde Kelsall naar de Elite Ice Hockey League naar de Dundee Stars. Vorig jaar koos hij voor Nottingham, zijn thuisstad. In het shirt van Nottingham Panthers speelde Jordan 46 wedstrijden vorig seizoen. Half maart werd het kampioenschap voortijdig afgebroken. Onlangs besloot de jongeman uit Nottinghamshire het Kanaal over te steken richting Dijlestad Mechelen.

Aanwinst Jordan Kelsall in overleg met Sharks Coach Raf Ceulemans

“Wat een mens moet doen, om te kunnen ijshockeyen. Had in april dit jaar eigenlijk bijgetekend bij de Panthers. Door Covid19 werd de competitie voor dit seizoen eerst uitgesteld en uiteindelijk volledig afgesteld. Dus als je wil spelen, moet je de plas oversteken. Tijd voor een overstap naar België, jawel.  Heb immers met Sandro Bosmans bij Okanagan Academy UK gespeeld. We hebben altijd wat contact gehouden. Twee weken geleden besliste ik dit echt te doen! Ben trouwens net aan een universitaire opleiding begonnen, die ik Covid19-uitzonderlijk volledig online mag afwerken dit jaar. ”

“Met Mechelen Golden Sharks hadden we snel een goed akkoord. Vorige zaterdag kwam ik in Belgie aan. Zonder ijstrainingen in de benen, zondag dadelijk het wedstrijdijs op. In en tegen Herentals, een referentie toch in Benelux. Zelf ken ik enkel Den Haag, by the way, heb er als jeugdspeler enkele toernooien gespeeld. Wij hebben flink gepresteerd in het Netepark en ik draaide goed mee. Het voelde wat onwenning. Shift per shift gleed het beter. Voor mij was de partij na dertig speelminuten weliswaar afgelopen. Knalde ongelukkig tegen de boarding aan en liep een flinke snijwonde en twee half afgebroken voortanden op. Momenteel verblijf ik bij ploegmaat Mick Op de Beeck en zijn familie. Top-onthaal en zij zullen wel mee ervoor zorgen dat ik klaar ben voor de Bekercampagne. We beginnen er immers aanstaande zaterdagavond al aan met de thuismatch tegen Leuven Chiefs.”

Previous BeNe League teams maken pas op de plaats voor gehele Eerste Divisie
Next Trappers verliest in leeg stadion van Herner E.V.