Trappers verliest in leeg stadion van Herner E.V.


Vrijdagavond speelde Tilburg Trappers hun tweede thuiswedstrijd van deze oefencampagne tegen Herner EV. Deze wedstrijd was de derde wedstrijd voor de Tilburgers in een oefencampagne die elke week vanwege het Corona-virus veranderd. Eerder werd de uitwedstrijd in Herne afgelast. Tevens zal de thuiswedstrijd tegen EC Kassel Huskies op zondagmiddag ook niet plaatsvinden.

leeg stadion
Reno De Hondt en Ninho Hessels met op de achtergrond een compleet leeg stadion. Foto: Arie Leeuwesteijn

Leeg stadion

Het was een vreemde gewaarwording een compleet leeg ijshockeystadion in Tilburg. Normaal gezien zitten er bij een gemiddelde wedstrijd van Tilburg Trappers, 2500 of meer toeschouwers. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen zijn er net als vrijdagavond, komende weken geen toeschouwers toegestaan. De enige aanwezigen waren de mensen rondom het team, het bestuur en wat aanwezige pers. In een verder compleet leeg stadion liep Trappers tegen een eerste verliespartij aan. Het werd 1-3 voor het altijd sterke, Herner EV.

Ian Meierdres en Floris van Elten. Foto: Arie Leeuwesteijn

Ties van Soest

In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd en aan beide kanten al een aantal straffen waren gevallen haalde Herner EV als eerste de trekker over. De 21-jarige Noah Bruns zette zijn team op een 0-1 voorsprong. Deze goal ontstond net nadat Trappers weer met zijn zessen op het ijs stonden. In de absolute slotfase van de eerste periode scoorde Ties van Soest zijn allereerste doelpunt voor Trappers. Dat deed hij op aangeven van Kilian van Gorp en Diego HoflandDaardoor werd met een gelijke stand van één tegen één gepauzeerd.

Achter de feiten

Tilburg Trappers wist zich niet te wapenen tegen het spel van Herner. Herner dat veel beter op elkaar ingespeeld leek, kwam af en toe zeer gevaarlijk in de buurt bij de goal van Ian Meierdres. Tijdens een powerplay van de bezoekers, werd zo’n gevaarlijk moment omgezet in een doelpunt. Er werd door Michel Ackers snoeihard in de linker bovenhoek geschoten. Met nog iets meer dan drie minuten op de klok tot de laatste pauze werd een geweldige solo van Nico Kolb beloond met een doelpunt. Zo stond het na twee perioden 1-3 voor de bezoekers. In de derde periode kwamen beide teams niet meer tot een doelpunt waardoor 1-3 ook de eindstand werd.

Ruud Leeuwesteijn die de laatste periode mocht keepen en Jordy Verkiel.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Interviews

Na afloop spraken we Ruud Leeuwesteijn, Bo Subr, Nico Kolb en Patrick Asselin. Deze interviews kunnen jullie hieronder bekijken.
Als je nog niet op ons YouTubekanaal bent geabonneerd, klik dan gelijk even op de ‘abonneren’ knop. Dan ben jij in ieder geval bij de eersten die onze video’s krijgt te zien.

 

 

Previous Jordan Kelsall bevestigd bij Mechelen Golden Sharks
Next Bulldogs en Chiefs starten sterk met winst om Beker van België