Bulldogs en Chiefs starten sterk met winst om Beker van België


foto : Michel Delvaux

BULLDOGS DE LIÈGE – HEYLEN VASTGOED HYC  7-1

Gisteravond werd de Belgische Bekercompetitie op gang gefloten met het duel Bulldogs de LiègeHeylen Vastgoed HYC. Inderdaad, de twee tenoren van de voorbije bekerfinales in België al dadelijk oog in oog aan de oevers van de Maas.

De Luikenaars namen in de tweede powerplay het voortouw. Bryan Kolodziejczyk tikte door en verse aanwinst Spencer Edwards opende de score. Edwards moest even later de strafbank op. Emiel Goris, op assist van Nick Verschuren en Mitch Morgen, buitte de numerieke meerderheid uit en bracht zijn HYC op gelijk hoogte.

In de tweede periode nam Luik de overhand. Canadees Edwards knalde, op powerplay de puck een tweede keer voorbije HYC-goalie Kevin Van Looveren. De bezoekers uit Herentals konden, ondanks twee penalty’s tegen de thuisploeg, niet langszij komen. Integendeel, in de slotfase van het middenstuk kon Jordan Paulus de Luikse voorsprong verdubbelen. Met een 3-1 tussenstand ging men de tweede dweilpauze in.

Bryan Kolodziejczyk,
Bryan Kolodziejczyk, goed voor vier assists!                             foto : Kurt Tops

De jonge garde van Coach Jeffrey van Iersel slaagde er in de derde periode niet meer in Troy Passingham, de imposante Bulldogs-goalie, te passeren. Uli Egen, de coach van de Luikenaars, zag een sterk spelende Edwards zijn hattrick van de avond volmaken. Halfweg de slotperiode fusilleerde Michael Distate de bezoekende goalie voor de 5-1. In de slotminuut haalde de thuisploeg nog twee maal succesvol uit. Frank Neven knalde de zesde Luikse treffer tegen de netten. Kwieke Bryan Henry legde met zijn doelpunt de 7-1 eindstand vast.

Fikse nederlaag voor regerend bekerkampioen HYC. Voor de Luikse Bulldogs daarentegen een droomstart in deze Belgische bekercompetitie.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – CHIEFS LEUVEN 3-5

De steeds beladen derby tussen Mechelen en Leuven startte veelbelovend voor de bezoekers. Na tien minuten had de sterk spelende Alec James, op aangeven van eerst Pieter-Jan Wouters en vervolgens van Jeffie Versin, zijn Chiefs op een 0-2 voorsprong geknald. Maar nog voor de eerste dweilbeurt hadden de Sharks de situatie al mooi rechtgezet. Vadim Gyesbreghs toonde dadelijk zijn waarde door twee maal raak te knallen in de laatste vier speelminuten. Tussen die beide Vadim goals prikte ook Kevin De Winter de puck voorbije de nieuwe Leuvense goalie Stefano Cantali. Ruststand 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Vadim Gyesbreghs
Vadim Gyesbreghs met 2 treffers                                                                  foto : Kurt Tops

In het middenstuk deed Chiefs Leuven wat moest. Aanvallen en scoren. De twintigjarige Versin bracht in de vijfentwintigste minuut Chiefs op 3-3. Halverwege de wedstrijd konden de Sharks een toegekend penaltyshot niet benutten. Integendeel. Leuvenaar Lukas Tambeur vloerde Mechelen-goalie Mike Gysbrechts voor de 3-4.

Goalgetter Jeffie Versin                                 foto : Michel Delvaux

In de slotperiode moest Mechelen naar voren en deed dat ook. Drie opeenvolgende powerplays lieten de Sharks echter onbenut. Erger nog, in de vierde Mechelse powerplay op rij, soleerde forward Versin shorthanded voor de vijfde treffer van Leuven. In de slotminuten ruilde Mechelen Sharks-goalie Gysbrechts nog in voor een bijkomende aanvaller. De Leuvense defensie rond de Canadese goalie Cantali verhinderde succesvol de aansluitingstreffer. Chiefs behaalde een puike uitoverwinning in zijn eerste match om de Beker van België. Uiteindelijk was deze thuisnederlaag een bittere pil om te moeten slikken voor Mechelen Golden Sharks.

 

Previous Trappers verliest in leeg stadion van Herner E.V.
Next Danny Gyesbreghs nieuwe hoofdcoach voor Mechelen Golden Sharks