Mannheim wint topper van Düsseldorf, München verliest van de nummer laatst in shootouts


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde zesendertig herbergde de topper Düsseldorf tegen Mannheim waarbij koploper Mannheim de volle buit mee pikte, naaste achtervolger München ging tegen de nummer laatst Schwenningen de bietenbak op na shootouts en kon het publiek in Bremerhaven, Wolfsburg en Nürnberg genieten van zesentwintig goals in deze drie wedstrijden. Cor Machielsen brengt jullie weer op de hoogte van het Duitse gebeuren.

Düsseldorfer EG – Adler Mannheim 2-3

10.512 supporters waren samengekomen in de I.S.S Dome om de topper in de DEL te aanschouwen. Zou de DEG de achterstand op Mannheim kunnen gaan dichten. Helaas voor eenieder die Düsseldorf een warm hart toedraagt was dat niet het geval. Binnen veertien minuten was de stand al 0-2 door goals van Matthias Plachta en Luke Adam. Dat was ook de tussenstand na de eerste periode. Via Ryan McKiernan en een powerplay goal van Jeadon Descheneau stond het na veertig minuten 2-2. Zo werd het in ieder geval spannend gemaakt voor de afsluitende periode. In de derde periode had de koploper het beste van het spel, van de zestien schoten werd er een gescoord en wel door Joonas Lehtivuori. De DEG kwam maar tot zeven geloste schoten op het doel van Dennis Endras maar die werd niet meer gepasseerd zodat de voorsprong op de naaste achtervolgers weer wat verder werd uitgebouwd.

EHC Red Bull München – Schwenninger Wild Wings 1-2 SO

Dat de Wild Wings er met de punten vandoor zijn gegaan vanuit München hebben ze aan een man te danken en wel aan goalie Dustin Strahlmeier. Hij kreeg tweeënveertig schoten te verwerken van de Red Bulls en werd uiteindelijk alleen gepasseerd op een powerplay goal van Trevor Parkes in de zesentwintigste minuut. Rihards Bukarts wist in de vijfenveertigste minuut de gelijkmaker te scoren. In overtime konden beide teams niet scoren zodat de shootouts de beslissing zouden brengen. De game winning shootout was voor Istvan Bartalis.

Pinguins Bremerhaven – ERC Ingolstadt 4-5

Na twee periodes stond er 2-2 op het bord, en werd er in de derde periode vijf keer gescoord. Nadat Will Weber de Pinguins op voorsprong had geschoten in de eenenveertigste minuut scoorde Ingolstadt drie goals op rij. Mike Collins, Ryan Garbutt en een short handed goal van Jerry D’Amigo betekende na vierenvijftig minuten de 3-5 voorsprong. Drie minuten later werd het 4-5 door een powerplay goal van Nicholas Jensen maar de thuisploeg kon verder geen potten breken in de laatste drie minuten.

Grizzlys Wolfsburg – Krefeld Pinguine 4-5 OT

Ook bij deze wedstrijd was er na veertig minuten een gelijke stand te noteren en wel 3-3. Sebastian Furchner zette de thuisclub op voorsprong in de negenenveertigste minuut zodat Krefeld nog aan moest zetten. Pas in de achtenvijftigste minuut werd de gelijkmaker gescoord en wel door Jacob Berglund. Drieënvijftig seconden in overtime was het Daniel Pietta die de thuisclub in rouw dompelde.

Kölner Haie – Iserlohn Roosters 2-1

Dit was een zeer evenwichtige wedstrijd waarbij beide teams tweeëndertig keer op goal schoten. Het lukte de Haie om er eentje meer te maken zodat de drie punten in huis bleven. De Roosters kwamen op voorsprong in de eerste periode door een powerplay goal van Dylan Yeo. Nog voor het einde van de eerste twintig minuten was het Rok Ticar, die alweer zijn tweede goal maakte in evenzoveel wedstrijden, met de gelijkmaker. Colby Genoway besliste het duel in de derde periode met de game winning goal.

Eisbären Berlin – Straubing Tigers 0-1 SO

Beide goalies hielden hun goal schoon voor vijfenzestig minuten. Kevin Poulin en Jeff Zatkoff kregen allebei eenenveertig schoten te verwerken en beide hielden hun goal schoon. Dus shootouts brachten de beslissing. Ook in de shootouts werd Zatkoff niet gepasseerd en Jeremy Williams miste de eerste maar prikte de vierde wel achter Poulin zodat het extra puntje mee terug in de bus ging naar Straubing.

THOMAS SABO Ice Tigers – Augsburger Panther 5-3

Augsburg heeft eindelijk nooit in de wedstrijd gezeten, al na de eerste twintig minuten stond er 3-1 op het bord door twee goals van Will Acton en een van Tom Gilbert voor de Tigers. De enige goal in die periode voor Augsburg werd gescoord door Henry Haase. In de tweede periode was het een powerplay goal van Brandon Buck en een shorthanded goal van Shawn Lalonde die de stand naar 5-1 tilden. Nou dachten de Panther dat kunnen wij ook dus een powerplay goal van T.J. Trevelyan en een shorthanded van Drew LeBlanc betekende 5-3 in de derde periode en tevens de eindstand.

De stand na speelronde 36

Previous Denemarken degradeert, Amerika en Finland gaan strijden voor goud
Next Antwerp Phantoms heeft per direct afscheid genomen van Ryan Widmar en Mike Jansen