Denemarken degradeert, Amerika en Finland gaan strijden voor goud


Het einde nadert van de WK voor U20, na een spannende halve finale tussen Rusland en Amerika bleken de Amerikanen de sterkste. De Finnen wonnen relatief makkelijk van de Zwitsers. Denemarken degradeert doordat ze twee keer verloren van de Kazachstanen. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

Gedoe rond Comtois

Canada is al enige tijd uitgeschakeld. Captain Maxime Comtois kreeg de kans om in overtime via een penaltyshot de Canadezen door te laten gaan. Dat lukt echter niet en komt hem op veel kritiek te staan. Op sociale media ging het los en daarom reageerde het kamp Comtois. Inmiddels hebben ook de Ducks duidelijk gemaakt dat Comtois met een schouder uit de kom speelde. Kortom, een hoop gezeik. Typisch voor de huidige tijdsgeest.

Finland – Zwitserland 6-1

De goalie die in de kwartfinale nog gehypet werd na zijn shutout tegen de Zweden, kon na zeven minuten al zijn biezen pakken. Luca Hollenstein kreeg er vier om de oren in de eerste zeven minuten. Jesse Ylonen, twee keer Aarne Talvitie en Henri Jokiharju zorgden voor de 4-0 tussenstand. Vlak voor het einde van de eerste periode scoorde Philipp Kurashev de 4-1 voor de Zwitsers. In periode twee werd de score uitgebouwd naar 6-1 door goals van Aleksi Heponiemi en Rasmus Kupari.

Rusland – Amerika 1-2

De Russen hadden het betere van het spel maar waren niet meer in staat om de gelijkmaker te produceren nadat Grigori Denisenko de stand in de drieëndertigste minuut had teruggebracht naar 1-2. De Amerikaanse goalie Cayden Primeau bleek lastig te passeren. De Amerikanen kwamen in de eerste periode op een 0-1 voorsprong na een actie van Logan Cockerill die Oliver Wahlstrom in staat stelde om te scoren. Na vier minuten in de tweede periode werd het zelfs 0-2 door een powerplay goal van Sasha Chmelevski. In de resterende 27 minuten na de 1-2 werd goalie Primeau een keer gepasseerd maar wist Phil Kemp een schot van Klim Kostin net voor de lijn weg te tikken zodat de Amerikanen zich op kunnen gaan maken voor de finale tegen Finland.

Kazachstan – Denemarken 4-0

Demid Yeremeyev werd de held voor de Kazachstanen door alle 25 schoten van de Denen tegen te houden en zodoende er voor te zorgen dat Kazachstan in groep A blijft spelen en Denemarken degradeert naar groep B. De Denen worden vervangen door de Duitsers die twee weken geleden in groep B wereldkampioen werden. De eerste twee goals werden gemaakt in de eerste vier minuten en de andere twee werden gemaakt in de laatste twee minuten. Die laatste twee waren beide empty netters van Artur Gatiyatov.

Previous Heerenveen verslaat Den Haag in topper, Nijmegen moeizaam langs Leuven
Next Mannheim wint topper van Düsseldorf, München verliest van de nummer laatst in shootouts