Heerenveen verslaat Den Haag in topper, Nijmegen moeizaam langs Leuven


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisteravond stonden er twee duels op het programma voor de BeNe League: Ahoud Devils Nijmegen tegen Chiefs Leuven, en Cairox Hijs Hokij tegen Unis Flyers Heerenveen. Beide wedstrijden leverden vijf doelpunten op. Nijmegen won met 3-2 in overtime, en Unis Flyers won in Den Haag met 2-3. Oscar en Jonathan praten jullie bij over het verloop van de wedstrijd!

Ahoud Devils Nijmegen – Chiefs Leuven 3-2 OT

Vooraf op papier leek deze wedstrijd wel makkelijk voor de Ahoud Devils maar in de openingsfase van deze thuiswedstrijd tegen de Chiefs Leuven had de thuisploeg het zichtbaar moeilijk tegen deze Belgische ploeg. In de eerste minuten van de eerste periode ging het gelijk op en werd er aan beide kanten vaak de puck verloren. Het was een moeizame periode waarbij alle goals van de Belgen in de eerste periode vielen. Rino Dhondt en Adam Logozzo wisten de 0-2 op het scorebord te zetten voor Leuven waarmee deze periode werd afgesloten.

TRAGE TWEEDE PERIODE

Het middenstuk van de wedstrijd was vooral een hele trage periode ondanks dat de Ahoud Devils veel schoten op Leuven goalie Ryan Malinowski afvuurde, wist de thuisploeg nog steeds geen goal te scoren. De Belgen gingen deze periode net iets beter met de puck om en creëerden wat betere kansen. Beide teams wisten deze periode toch niet te scoren en met de zelfde stand op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht.

MOEILIJK LAATSTE STUK

Tijdens de start van de laatste periode ging het eigenlijk zoals de gehele wedstrijd al ging. Veel kansen maar de thuisploeg had het zichtbaar lastig met Leuven. En pas halverwege de derde periode, nadat er veel schoten op de Belgische goal werden afgevuurd, scoorde Jeffrey Melissant de 1-2 voor Ahoud Devils. Het ging allemaal erg moeizaam en vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd schoot Levi Houkes een goal achter de Belgische goalie Malinowski. Vervolgens werd er dus met een 2-2 stand, over-time in gegaan. De over-time duurde deze keer wel heel erg kort, maar liefst zevenentwintig seconden. Het was wederom Houkes die de goal scoorde, waarmee deze moeizame wedstrijd uiteindelijk werd gewonnen door de Nijmegenaren.

Cairox Hijs Hokij Den Haag – UNIS Flyers Heerenveen 2-3

In een flink gevulde Uithof werden de ploegen uit Den Haag en Heerenveen met enthousiast geschreeuw op het ijs ontvangen. Na een minuut stilte te hebben gehouden in verband met het overlijden van Nico van den Berg, startte een ijshockeywedstrijd waar menig fan van zal hebben genoten.

Voorzichtige openingsfase

Na wat geprik over en weer was het Heerenveen die het eerste doelpunt van de avond wist te noteren. De 0-1 werd in de derde minuut gescoord door Todd Ratchford, die de Haagse verdediging open wist te breken en daarbij op assist van Brent Janssen en Tony Demelinne, doelman Tomislav Hrelja wist te passeren. De rest van de periode was een vertoning van steeds meer strategisch spel, waarbij kansen aan beide kanten door de goalies werden gestopt.

Drie goals in bijna net zoveel minuten

De tweede periode vertoonde hetzelfde spel, maar zowel Cairox Hijs Hokij als Unis Flyers Heerenveen wisten meerdere punten te noteren. In de 26e minuut was het de lijn van Donny van Musscher met Joey Oosterveld en Raymond van der Schuit die de gelijkmaker voor Hijs wist te scoren. Lang mocht het gelijkspel echter niet duren: de Flyers voerde al snel de druk op en wist in de 29e minuut te scoren via de stick van Kevin Nijland. Direct kwamen de spelers van Hijs weer terug: op 29 minuten en 48 seconden tikte Levi Boer de 2-2 binnen. In de navolgende minuten was het spel in handen van Hijs Hokij, maar de verdedigers en goalie van Unis Flyers stonden hun mannetje en wisten te voorkomen dat de thuisploeg op voorsprong zou komen. Vlak voor het einde van de periode, in de 38e minuut, wist Adam Bezak dan ook de 2-3 te scoren: Heerenveen ging voor een tweede maal met voorsprong de rust in.

Verdediging op slot

De derde periode verliep met kansen voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer. Verdedigers en goalies hielden hun net schoon, en dus bleek de eindstand in de tweede periode al bepaald te zijn. Het publiek heeft kunnen genieten van een heerlijke pot ijshockey, dat meer dan genoeg spanning kende. Daarbij hulde aan beide teams. De spelers van Cairox Hijs Hokij hebben er inmiddels vier wedstrijden in nog geen volle week tijd op zitten, en de spelers van Unis Flyers Heerenveen moeten het al langer zonder hun eigen thuisbasis stellen. Maar bij geen van beide ploegen viel dit terug te zien in het spel!

Previous Tilburg Trappers verslaat Rostock Piranhas met gemak
Next Denemarken degradeert, Amerika en Finland gaan strijden voor goud