Tilburg Trappers verslaat Rostock Piranhas met gemak

Tilburg Trappers heeft de tweede wedstrijd van 2019 met 6-1 gewonnen van Rostock Piranhas. Niet één, maar twee keer eerder dit seizoen versloegen de Tilburgers de ploeg uit Rostock. Jordy Van Oorschot is vanwege een blessure aan zijn kaak, komende weken afwezig. Van Oorschot kreeg tegen Füchse Duisburg thuis, een puck in zijn gezicht geschoten. First goalie Ian Meierdres is nog steeds afwezig, Ruud Leeuwesteijn stond in de goal. Cindy Scheffers praat jullie bij.

Genivelleerd spel

Het tempo zat er vanaf de eerste minuut goed in op  Stappegoor. Zo kregen zowel de Piranhas als de Trappers mooie kansen. Het was even schrikken in Tilburg toen de eerste goal niet voor de nummer één van de Oberliga Nord viel, maar voor de Piranhas. In de vierde minuut scoorde Gregory Classen de 0-1. Geheel verwacht maakte captain Ivy van den Heuvel, in samenwerking met Jordy Verkiel, voor Tilburg na twee minuten de gelijkmaker. Een prachtige goal waarbij hij de puck tussen de benen van goalie Jakub Urbisch door schoot. Toch ging het nek aan nek. Het was een spannende periode, met veel kansen voor beide teams. Dat bewezen de statistieken ook; na de eerste periode was de ’time tied’ maar liefst 18 minuten. Beide teams hadden na de eerste 20 minuten veel om over te praten in de kleedkamers.

Gefrustreerde Van den Heuvel

Met amper twee minuten op de klok in de tweede periode leek er veel frustratie te zijn bij de captain van de Tilburgers. Hij werd namelijk hard geraakt door een stick van Werner Hartmann. Referee Patrick Leven floot niet, tot grote woede van Van den Heuvel, die gefrustreerd zijn stick op het ijs gooide. Tilburg aasde op de voorsprong. Zo schaatste Ryan Collier bijna alle spelers van Rostock voorbij om vervolgens de puck aan Reno de Hondt te geven die pal voor de goal stond. De Hondt kon de puck daardoor in de 25e minuut achter goalie Urbisch krijgen. Tilburg had de overhand en het leek alsof de Piranhas er niks meer tegen kon doen. Dat er niet gefloten werd voor de stick van Hartmann was niet het enige moment waardoor de Tilburgse spelers gefrustreerd leken te zijn. Zowel Tilburgse spelers als supporters uitten verschillende keren hun ongenoegen toen er niet gefloten werd voor situaties die op ‘holding’ leken. Het frustratieniveau was hoog, maar dit ging zeer zeker niet ten koste van de concentratie. In de 30e minuut wist Boet van Gestel de 3-1 te scoren en zeven minuten later wist Mitch Bruijsten er 4-1 van te maken. Beide teams waren toe aan een pauze en zochten na 40 minuten snel de kleedkamers op.

Trappers niet te stoppen

In de derde periode zat Max Hermens de eerste strafminuten voor Tilburg uit. Tijdens deze powerplay voor Rostock kregen de bezoekers mooie kansen, waaronder een schot op de paal. Even later kreeg Tilburg de powerplay, waarbij de puck wél in de goal ging. Mitch Bruijsten scoorde in de 48e minuut zijn tweede goal van de wedstrijd en maakte daarmee de 5-1. Tilburg kreeg powerplay na powerplay, omdat achter elkaar drie Piranhas-spelers naar de strafbank werden gestuurd. Kansen waren er in overvloed voor de thuisploeg, maar de 6-1 werd pas in de 58e minuut gemaakt door Hermens. Van den Heuvel had in de laatste paar seconden, terwijl het een 3-on-5 situatie was, nog een enorme kans, maar terwijl hij op zijn kont over het ijs gleed, kwam de wedstrijd tot een einde.

Hieronder is de 5-1 van Mitch Bruijsten te zien.

Hieronder is de 6-1 van Max Hermens te zien.

Na de wedstrijd sprak Face Off met Jordy Verkiel en Boet van Gestel over de wedstrijd tegen Rostock Piranhas. De interviews zijn hieronder te zien.

Met deze overwinning houdt Tilburg het verschil met de nummer twee in de Oberliga Nord op negen punten. De Trappers hebben momenteel 76 punten, Hannover Scorpions heeft er 67. Aankomende zondag zal de ploeg van Bo Subr, na een busreis van ruim zes uur, om 17:00 EXA Icefighters Leipzig treffen.