WK Division IB Nederland U18 Dames; alle informatie op een rijtje


Nederland U18 Dames

Morgen om 9:25 uur in de ochtend vertrekt de Nederlandse U18 dames ploeg naar Dumfries voor het WK Division IB. Vanaf zondag barst daar de strijd los en zullen onze jonge kanjers vol gas geven om (minimaal) handhaving af te dwingen. Alle handige informatie op een rij.

HET PROGRAMMA

Zondag 17:30 (Nederlandse tijd) is het eerste duel van Nederland U18 tegen Noorwegen. De wedstrijden zijn live te volgen VIA DEZE BETAALDE LINK Per wedstrijd betaal je 3,50 in Britse Ponden, omgerekend is dat €3,90. Het resterende programma is als volgt:

Nederland U18 Dumfries

 

DE PLOEG

Nederland U18 won vorig jaar het WK in Mexico en debuteert in Divisie IB. Ten opzichte van vorig seizoen heeft de ploeg van Alf Philippen flink wat 18-jarigen in moeten leveren, vooral in de aanvalslinie. Onder meer Marée Dijkema, Isabelle Schollaardt, Larissa Haverkorn, Sophie Smid, Stevie van Onna, Roxy Fokker en Falaine von Bannisseht zijn dit jaar niet in de ploeg te bewonderen.

Defensief is Nederland (wellicht) gezegend met het sterkste goalie-duo van het toernooi; Emma Fondse (beste goalie in Mexico) en Eline Gabriele (keepster in de eerste divisie bij HIJS) vormen ook dit seizoen het tweetal dat de pucks zal moeten stoppen. Defensief zit het prima op orde met kleppers als Romy Brouwers (best defence in Mexico) en Michelle van Ooijen die vorig seizoen bij de A-ploeg goud won in Slovenië. Ook het invliegen van Aimée Seppenwolde vanuit de regio Boston is een mooie plus in de laatste linie.

Gaan we voor goud? Altijd! Maar realisme viert hoogtij. Handhaving is het doel van deze ploeg, elk resultaat beter dan dit doel is een absolute prestatie van formaat. Captain is Esther de Jong, speelster van UNIS Flyers Heerenveen. Zij heeft de ‘C’ overgenomen van Marée Dijkema. De ‘A’ vinden we terug op de shirts van Romy Brouwers en Zoë Strijland.

REPORTAGES EN INTERVIEWS

Mede dankzij een grote bijdrage vanuit het team van Face-Off en haar netwerk aan sponsoren kunnen onze meiden opnieuw gratis naar een WK toe.

Tom de Groot en Ed Versteeve zullen namens Face-Off in het kielzog van de ploeg afreizen en hen op de voet volgen. Dagelijkse updates, reportages en interviews kunnen jullie verwachten op de Facebook pagina van Face-OffOok via Instagram, Twitter en Youtube kun je het geheel vanuit Schotland volgen. Dat doen wij onder de hashtag #THISisOURteam. 

Plaats jouw berichten op één van deze kanalen met de hashtag, zodat wij met zijn allen laten zien achter onze U18 kanjers te staan!

Previous #4 - Aimée Seppenwolde - Defence - East Coast Wizards (USA)
Next Tilburg Trappers verslaat Rostock Piranhas met gemak