Nederland U18 Dames gaan vol voor handhaving in Dumfries


U18 dames Mexico IJshockey Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Het speelschema van het WK U18 Dames Division IB is bekend. Dat betekent dat onze meiden weten waar ze zich voor op kunnen maken in Schotland. Het toernooi wordt van 6 tot 12  januari verspeeld. Ed Versteeve blikt vooruit met de bondscoach en twee Mexico U18 ‘veteranen’

SELECTIE VORDERT

Bondscoach Alf Philippen heeft zijn selectie nog niet helemaal rond voor het nieuwe avontuur. “De selectie is nu nog groot en ik moet nog keuzes gaan maken. In oktober zien we de groep weer en dan maken we de definitieve selectie bekend.”

Kaitlyn van de Wijgert Nederland U18 IJshockey

DOELSTELLING IS DUIDELIJK

Twee meiden die weten wat het is om het goud te winnen zijn Kaitlyn van de Wijgert en Eline Gabriele. Ook zij maken kans om mee te gaan naar Schotland. Van de Wijgert is heel reëel en ambitieus tegelijk. “Ik denk dat we het moeilijk gaan krijgen door het vertrek van de oudste spelers.”

“We hebben straks een flink jongere ploeg, maar ik geloof zeker dat we met hard werken en goed luisteren naar de coach misschien wel een kans maken op een medaille!” klinkt het ook strijdbaar

Gabriele onderschrijft dat het best pittig zal worden in Schotland. “Het is natuurlijk nog niet zeker dat ik erbij ben, maar ik denk dat het heel zwaar gaat worden. Ons hoofddoel is dat we er alles aan gaan doen om niet te degraderen.”

De goalie geeft ook een kijkje in de keuken als het gaat om de toekomst. “Onze 2005 lichting is zich heel erg aan het ontwikkelen. Dus als wij ons staande kunnen houden in Dumfries en erin blijven, dan staat er straks een hele mooie toekomst klaar voor het U18 dames team. We gaan natuurlijk voor de hoogste plek, maar het hoofddoel is erin blijven.”

Face-Off zit er kort op als het gaat om onze Nederlandse U18 kanjers. Wie weet gaan wij onze kilt uit de kast halen. Het speelschema ziet er als volgt uit.

6 januari Nederland Noorwegen 16:30 uur
7 januari Nederland Polen 16:30 uur
9 januari Nederland China 16:30 uur
11 januari Nederland Frankrijk 16:30 uur
12 januari Nederland Groot-Brittannië 20:00 uur
Previous Oranje opent tegen Polen op WK Division IB, zijn Trappers beschikbaar?
Next NHL Preview: Boston Bruins is een ploeg van alles of niks