Oranje opent tegen Polen op WK Division IB, zijn Trappers beschikbaar?


Oranje IJshockey
Het Oranje team van vorig jaar dat de titeil in 2A pakte, met veel Trappers (Foto: Thijs de Witte)

Het speelschema van Oranje op het WK Division IB is bekend. Nederland, dat fluitend kampioen werd in Tilburg in IIA, opent het toernooi op 28.april tegen Polen.

MET OF ZONDER TRAPPERS?

Het toernooi wordt gespeeld in Talinn, de hoofdstad van Estland. Het gastland is de tweede tegenstander. Daarna doemen Oekraïne, Japan en Roemenië op. Het laatste duel staat gepland op 4 mei. De grote vraag is of Oranje kan rekenen op de spelers van Tilburg Trappers bij het komende WK. Het antwoord: Dat is totaal nog niet zeker!

Trappers geldt ook dit seizoen weer als favoriet voor de titel in de Oberliga. Laten we even voor het gemak aannemen dat de Brabanders inderdaad de finale halen, dan heeft Oranje mogelijk een ‘probleem’. Als de finalereeks van de play-offs (best-of-five) in 3-0 eindigt, dan kunnen de Tilburgse internationals nog net tijdig in Estland zijn voor het WK. Bij een vierde duel in de finale van de play-offs kan dat scenario de prullenbak al in. Dat duel staat voor 28 april gepland. Een eventuele vijfde en beslissende wedstrijd in de finale van de play-offs is gepland op 30 april.

Previous NHL Preview: Toronto klaar voor de volgende stap
Next Nederland U18 Dames gaan vol voor handhaving in Dumfries