NHL Preview: Boston Bruins is een ploeg van alles of niks


Boston Bruins NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op Boston Bruins

AFGELOPEN SEIZOEN

Tegen veel verwachtingen in kende Boston een prima regulier seizoen, al zal het met pijn terugdenken aan 8 maart. De Bruins gingen in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen met 4-2 onderuit tegen Florida Panthers. Daardoor gingen niet zij maar Tampa Bay Lightning met zowel de titel in Atlantic als de gehele Eastern Conference aan de haal. In zeven duels knokte het zich in de eerste ronde van de play-offs langs Toronto Maple Leafs, waarna Tampa Bay Lightning de stekker eruit trok voor de ploeg uit Massachusetts.

AANGETROKKEN EN VERTROKKEN

Tijdens de Draft mocht Boston pas als 57e voor het eerst een keuze maken; het werd Axel Andersson. Ook Jakub Lauko, Curtis Hall, Dustyn McFaul en Pavel Shen werden uit de Draft gehaald.

Chris Wagner (Islanders),  Jaroslav Halak (ook Islanders), John Moore (New Jersey), Joakim Nordstrom (Carolina) en Martin Bakos (Liberec, Tsj) trekken komend seizoen het Bruins shirt aan, terwijl Brian Gionta, Paul Postma en Kenny Agostino de TD Garden achter zich lieten.

VOORUITBLIK 

De ‘rebellenclub’ van Boston moet je niet ‘zomaar’ afschrijven. Er zitten heel veel key elements in dit team die samen succes kunnen brengen. Tuukka Rask is een ervaren goalie die punten kan pakken, met Zdeno Chara heeft men al jaren een giant in de defensie, met Torey Krug een uitstekende verdediger en met spelers als Pastrnnak, Bergeron en Rick Nash hoef je je ook niet te schamen. En hoe gek hij ook is met zijn fratsen, Brad Marchand is een geweldenaar. Je haat hem of vindt hem fantastisch, maar hij is gewoon goed. Punt.

KEEP AN EYE ON

Patrice Bergeron, David Pastrnak en Brad Marchand. Het drietal was goed voor 228 punten in het reguliere seizoen. En dan speelden Bergeron (64) en Marchand (68) niet alles mee. Marchand is even gek als geniaal, Pastrnak is de coming man bij Boston en Bergeron is gewoon echt van grote klasse. Zeker als die drie samen op het ijs staan, zijn ze levensgevaarlijk.

VOORSPELLING

Boston gaat het opnieuw goed doen in Atlantic. Samen met Toronto en Tampa Bay hebben ze daar nog niet heel veel te duchten van de andere teams. Afgelopen seizoen had ik ze in de Stanley Cup finale voorspeld en het is ook komend seizoen weer een dark horse. Alles of niks, het past bij de ploeg. Ook komende jaargang.

Previous Nederland U18 Dames gaan vol voor handhaving in Dumfries
Next Branko Dijstelbloem - Mechelen Golden Sharks