Swayman maakt 38 saves, Bruins verslaan Panthers in game 1


Foto: Twitter Boston Bruins

Ronde twee van de NHL play-offs. Game een voor Boston en Florida. De Beren tegen de Panthers, De grote klauwen van de Beren hadden geen last van de straatkatjes uit de Sunshine State. De twee beren welpen Mason Lohrei en Justin Brazeau scoorden hun eerste play-off goals.

LEES OOK: Dallas door naar tweede ronde, Rangers pakken eerste winst

Florida Panthers – Boston Bruins 1-5 (BOS staat op 1-0 in de series)

Goalie Jeremy Swayman verrichtte 38 reddingen voor de Boston Bruins in een 5-1 overwinning tegen de Florida Panthers. In game een van de Eastern Conference Second Round in de Amerant Bank Arena. Matthew Tkachuk scoorde de 1-0 in de tweede periode, en goalie Sergei Bobrovsky maakte 24 reddingen voor de Panthers. Morgan Geekie maakte het 1-1. De goal viel na een turnover van Aaron Ekblad langs de boarding. Mason Lohrei gaf Boston vervolgens een 2-1 voorsprong. Hij werd helemaal alleen gelaten bij de onderkant van de linker face-off cirkel en had een schot over de rechterschouder van Bobrovsky.

Brandon Carlo maakte er 3-1 van in de laatste minuut van de tweede periode. Op assist van Charlie Coyle scoorde met een schot onder de lat. Carlo miste de morning skate en arriveerde pas anderhalf uur voor de wedstrijd in de arena. Vanwege de geboorte van zijn tweede kind Crew Carlo. “Om zijn gezicht te zien en gewoon een gezonde vrouw te hebben, ik kon niet gelukkiger zijn,” zei Carlo na afloop. Justin Brazeau maakte de 4-2 in de derde periode. Hij versloeg Bobrovsky met zijn backhand op een breakaway. Jake DeBrusk scoorde een empty netter voor de 5-1 eindstand.

reacties na afloop

De Bruins kwamen uit een 2-1 overtime overwinning tegen de Toronto Maple Leafs in game zeven van hun eerste ronde serie afgelopen zaterdag. De Panthers hadden niet gespeeld sinds ze de Tampa Bay Lightning in vijf wedstrijden hadden geëlimineerd op 29 april. “We hadden een behoorlijk solide start, scoorde de eerste goal wat altijd belangrijk is. Ik weet niet of we gas hebben teruggenomen. Maar we hebben wat fouten gemaakt en waren niet zo hard als we moesten zijn,” zei Panthers captain Tkachuk. “Ik denk dat ons vertrouwen naar een ander niveau is gestegen na het winnen van de Leafs in de eerste ronde,” zei Boston coach Jim Montgomery na afloop.

 

Previous Dallas door naar tweede ronde, Rangers pakken eerste winst
Next Rangers en Avalanche doen het in overtime