Rangers en Avalanche doen het in overtime


Foto: Twitter New York Rangers

Een game twee en een game een in de tweede ronde van de NHL play-offs. De New York Rangers wonnen in de tweede overtime van Carolina Hurricanes en de Colorado Avalanche kwamen terug van een 3-0 achterstand en wonnen in overtime van de Dallas Stars.

LEES OOK: Swayman maakt 38 saves, Bruins verslaan Panthers in game 1

New York Rangers – Carolina Hurricanes 4-3 2OT (stand in de series 2-0 NYR)

Vincent Trocheck’s goal in de tweede overtime voor de Rangers blies het dak eraf van Madison Square Garden. Het werd een 4-3 overwinning op de Hurricanes in wedstrijd twee in de tweede ronde van de play-offs. Trocheck schoot een losse puck bij de linkerpaal langs Hurricanes goalie Frederik Andersen. Alexis Lafrenière scoorde twee keer, en Artemi Panarin leverde drie assists. Maar goalie Igor “de verschrikkelijke”  Shesterkin was de beste Ranger met 54 reddingen .947.

De Hurricanes verloren het op de ‘special’ teams. Twee powerplay goals voor de Rangers waaronder de game winning goal na 88 minuten. Jake Guentzel scoorde twee keer voor de Hurricanes en Dmitri Orlov prikte er een achter Shesterkin. Goalie Frederik Andersen stopte 35 schoten met een percentage .897.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Colorado Avalanche 3-4 OT (stand in de series 1-0 COL)

Miles Wood zorgde voor een klein feestje bij de Colorado Avalanche in overtime wat die kwamen van een drie goal achterstand terug en versloegen de Dallas Stars met 4-3 in de eerste wedstrijd van de tweede ronde play-offs. Wood brak door langs defender Miro Heiskanen van de Stars aan de linkerkant. Sneed de goalcrease binnen en schoof met de backhand de puck langs de linker legguard van Stars goalie Jake Oettinger.

Cale Makar had een goal en twee assists, terwijl Valeri Nichushkin en Nathan MacKinnon elk een goal en een assist hadden. Mikko Rantanen droeg ook met twee assists bij aan de overwinning van de Avalanche. Goalie Alexandar Georgiev hoefde maar negentien reddingen te maken. Jamie Benn had een goal en een assist voor de Stars, die in de eerste periode een 3-0 voorsprong pakte. Ryan Suter en Wyatt Johnston scoorde de eerste en tweede goal voor de Stars. Goalie Jake Oettinger maakte 22 reddingen.

 

Previous Swayman maakt 38 saves, Bruins verslaan Panthers in game 1
Next San Jose Sharks winnen NHL Draft en hebben de eerste keuze