Dallas door naar tweede ronde, Rangers pakken eerste winst


Foto: Dallas Stars Twitter

Twee wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Een eerste ronde game zeven tussen Dallas en Vegas wat Dallas won en de eerste wedstrijd van de tweede ronde play-offs tussen de New York Rangers en de Carolina Hurricanes. De Rangers wonnen met 4-3 van de Hurricanes.

tekst gaat verder onder de video

 

LEES OOK: Boston verslaat Toronto in overtime van game 7

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 2-1 (DAL wint de series met 4-3)

De Dallas Stars hebben de kampioen van vorig seizoen Vegas Golden Knights uitgeschakeld met een 2-1 overwinning in game zeven van de Westerse Conferentie in het American Airlines Center. Dallas, dat als eerste is geplaatst uit de Central Division en de Westerse Conference, won vier van de laatste vijf wedstrijden van de serie na het verliezen de eerste twee wedstrijden in eigen huis. De Stars zullen het opnemen tegen de Colorado Avalanche, die de Winnipeg Jets in vijf wedstrijden hebben uitgeschakeld, in de tweede ronde. Radek Faksa en Wyatt Johnston scoorden, en Jake Oettinger maakte 22 reddingen voor de Stars. Brett Howden scoorde voor de Golden Knights, en Adin Hill maakte 22 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Carolina Hurricanes 4-3 (NYR leidt met 1-0 in de series)

Mika Zibanejad scoorde twee goals en leverde een assist voor de New York Rangers, die de Carolina Hurricanes met 4-3 versloegen in game een van de tweede ronde play-offs in het Madison Square Garden. Vincent Trocheck had een goal en een assist, terwijl Chris Kreider twee assists gaf voor de Rangers. Goalie Igor Shesterkin maakte 22 reddingen.

Jaccob Slavin, Martin Necas en Seth Jarvis scoorden voor de Hurricanes, terwijl Sebastian Aho twee assists leverde. Frederik Andersen maakte negentien reddingen. Het grote verschil waren de special teams. Het kill percentage van de Rangers was 100% terwijl die van de Hurricanes maar 50% was. Twee powerplay goals wisten de Rangers te scoren.

 

Previous Eindhoven Kemphanen presenteert Stefan Collard als coach
Next Swayman maakt 38 saves, Bruins verslaan Panthers in game 1