Boston verslaat Toronto in overtime van game 7


Foto: Twitter Boston Bruins

Game seven in Boston: do or die. De zenuwslopende serie tussen de Leafs en de Bruins startte voor Toronto wederom met drama. Auston Matthews was niet fit maar kreeg toch groen licht van de artsen om te starten. Superstar-goalie Joseph Woll was echter weer geblesseerd. De Bruins stonden zonder aanpassingen in hun sterkste formatie klaar. Konden zij deze keer wel de druk van game seven aan? Of lieten ze net als vorig jaar wederom een 3-1 voorsprong uit hun handen vallen?  Pas in overtime kon de doodgraver aan het werk: de Toronto Maple Leafs vonden in Boston hun Waterloo. De Bruins gaan naar ronde twee en willen wraak op de Florida Panthers.

LEES OOK: Vancouver door, Vegas en Dallas gaan naar game zeven

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 2-1 OT (BOS wint de series 4-3)

Na veertig minuten hockey (0-0) werd één ding duidelijk: de goalies waren in bloedvorm. Last minute-doelman Ilya Samsonov (29 saves 0.935%) kreeg na de lunch pas te horen dat hij moest spelen. Hij hield heldhaftig stand namens Toronto en straalde rust en vertrouwen uit. In het andere doel hield Bruins-uitblinker Jeremy Swayman (30 saves, 0.968%) de Leafs in toom. Toronto had wederom licht de overhand en in de negende minuut van periode drie ontvlamde wedstrijd pas echt. Nadat Tyler Bertuzzi (assist) met een listige pokecheck de puck van Bruins-defenseman Brandon Carlo ontfutselde, ontving Auston Matthews (assist) de puck. William Nylander (goal) was op dat moment vanaf de linkerzijde al op weg naar het Boston-doel.

Bruinsgoalie Swayman verwachtte een schot van Matthews en dekte de korte hoek goed af. Matthews gaf een sluwe pass dwars over het ijs op de inkomende Nylander die prachtig afrondde. Geknield en met een mooie sticklift deponeerde hij de frozen biscuit over het gestrekte rechterbeen van goalie Swayman: 0-1 Leafs. 82 seconden later ontplofte de TD Garden Arena toen Boston-defenseman Hampus Lindholm (goal en assist) de gelijkmaker scoorde. De Zweed schoot vanuit de linkerkant van het ijs met een geplaatst schot de puck precies tussen de winkelhaak van het doel en de schouder van Toronto-doelman Samsonov: 1-1. Samsonov en Boston-goalie Swayman hielden hun doel vervolgens schoon en game seven ging verder in overtime.

overtime

Na 114 seconden deed Diamond David Pastrnak (goal) waar coach Bruins-coach Jim Montgomery vooraf om had gevraagd: he delivered. Na een afgeslagen Toronto-aanval was het wederom Hampus Lindholm die iets geniaals in petto had. Met een harde carambole-pass stuurde hij de puck diagonaal over het ijs. Via de boarding kwam de puck midden voor het doel van Leafs-goalie Samsonov terecht en exact in de lijn van de op volle snelheid naderende David Pastrnak. “Pasta” zag al vroeg de ruimte aan de rechterzijde en terwijl Lindholm de puck nog moest krijgen, sprintte “Pasta” al naar voren.

Exact op het juiste moment schaatste hij scherp naar links richting het midden van het ijs en wat trof hij daar aan? De terug kaatsende puck die Lindholm had verstuurd. Met Pasta-magic controleerde hij de zwarte donut via zijn backhand, switchte naar zijn forehand en liftte vervolgens weer met de backhand de puck over het been van de verbouwereerde en kansloze Samsonov. 2-1 Boston!

Game over voor de Leafs. Een thriller van de epische proporties is ten einde maar de volgende wacht al. In Florida liggen de Panthers al een paar dagen hun nagels te vijlen. Op naar ronde twee. Morgen, maandag 6 mei, zullen de Beren uit Boston en de Katers uit Florida hun nagels in elkaars vlees zetten. En Toronto? They are down and out. Again.

Previous Wereldkampioen Chris Eimers de nieuwe coach van Nijmegen
Next Eindhoven Kemphanen presenteert Stefan Collard als coach