Vancouver door, Vegas en Dallas gaan naar game zeven

Vancouver Canucks won game zes van Nashville Predators en gaan daarmee door naar de tweede ronde van de NHL play-offs. Vegas Golden Knights won game zes van de Dallas Stars en dwongen daarmee game zeven af.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Vancouver Canucks 0-1 (VAN wint de series 4-2)

Pius Suter scoorde met nog anderhalve minuut te gaan in de derde periode, en Arturs Silovs maakte 28 reddingen voor de Vancouver Canucks, die de Nashville Predators uitschakelden met een 1-0 overwinning in game zes op bezoek in Nashville. Brock Boeser’s backhand-pass naar Suter bleek daarmee de game winning goal te zijn, waarmee de Canucks nu in de tweede ronde van de play-offs tegen de Edmonton Oilers zullen gaan spelen. Vancouver heeft het thuisvoordeel in deze serie.

De first star van de wedstrijd was echter Canucks-doelman Arturs Silovs, die zijn eerste NHL-shutout behaalde. Hij is  normaliter de derde doelman maar door blessures van Thatcher Demko en Casey DeSmith maakte hij zijn debuut in game vier. Hoewel de Predators kansen kregen, waaronder een vier minuten durende powerplay in de tweede periode, na een straf voor Brock Boeser high sticking, lukte het ze niet Silovs te passeren. Goalie Juuse Saros van de Predators, die 28 reddingen had, had een save percentage van .966 maar juist die ene goal was een cruciale.

Vegas Golden Knights – Dallas Stars 2-0 (stand in de series 3-3)

Ook een shutout bij deze wedstrijd. Vegas goalie Adin Hill stopte alle 23 schoten van de Dallas Stars en bezorgde de NHL nog een game zeven in de eerste ronde. Noah Hanifin doorbrak de 0-0 halverwege de derde periode met een goal, terwijl Mark Stone de overwinning bezegelde met een empty netter. Hanafin pikte de puck op bij de blauwe lijn en begon aan een solo en wist Dallas goalie Jake Oettinger te passeren. Zondag op maandag nacht Nederlandse tijd 01:30 uur game zeven in Dallas.