Ook Marcel Kars stapt over naar AHOUD Devils Nijmegen


Marcel Kars Ahoud Devils Nijmegen
Foto: Robert Bos

AHOUD Devils Nijmegen heeft zich versterkt met Marcel Kars. De huidige nummer drie van de BeNe League hengelt niet voor de eerste keer (deze week) een speler binnen. Naar verluidt heeft ook Marcel Kars contact opgenomen met Nijmegen om de overstap te maken en Amsterdam te verlaten.

Maandagavond werd in een hoorzitting nog in het nadeel van Nijmegen beslist omtrent de omstreden overstap van Cas Staps. Dat weerhield Nijmegen er echter niet van om opnieuw zaken te doen na het aantrekken van Luke Zwartbol en Staps een tweejarige verbintenis te laten ondertekenen vanaf het komende seizoen. Kars speelde voor het derde seizoen op rij in Amsterdam. Hij noteerde tot nu toe drie assists in vijf wedstrijden BeNe League. In de bekercompetitie kwam hij in vier duels tot één goal en drie assists. Amsterdam Tigers heeft haar akkoord gegeven voor de overgang.

Luke Zwartbol
Foto: Dordrecht Lions

‘GEDOE’

Op dit moment is er de discussie over late transfers in het seizoen van de BeNe League. Vooropgesteld: volgens de letters van de reglementen mag een club zich versterken tot 1 december, de IIHF deadline die gehanteerd wordt door IJshockey Nederland (NIJB). Scheef is het echter wel te noemen dat de Belgische bond 1 september als deadline heeft voor transfers. Om de Nederlandse clubs onderling ‘te beschermen’ ligt er een zogenaamd gentlemen’s agreement op tafel. Daarin staat beschreven dat er een gezamenlijk doel is, te weten een aantrekkelijke competitie door nivellering van kwaliteit op clubniveau. Om dat te realiseren moet men de intentie uitspreken om niet bij elkaar te shoppen om beter te worden. Met die nivellering zou de aandacht moeten vallen op het opleiden van de jeugd om op die wijze de competitie ook voor de toekomst te garanderen.

Cas Staps Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

DISCUSSIE

Door de vele transfers in de laatste weken die zijn geweest, of nog gaan komen, ontstaat de discussie of deze gang van zaken wenselijk is. De huidige reglementen zijn daarin leidend, maar op dit moment dienen zij de clubs en de competitie helemaal niet. Het is vreemd dat er één competitie is, waar twee bonden aangesloten zitten die beiden verschillende reglementen hebben. Daarin zou de BeNe League dan een overkoepelend reglement moeten hebben dat leidend is. Hierin zou qua transfers kunnen worden opgenomen dat er met één datum voor beide landen gewerkt gaat worden. Het is om het even welke datum dat is en welk land er dan in beweging moet komen. Het is voor supporters niet te verklaren dat zij een seizoenskaart kopen voor aanvang van het seizoen, om vervolgens zes weken later vier spelers te zien vertrekken naar een andere ploeg. Belangrijk is dat er een eenduidig verhaal vanuit het BeNe League bestuur komt, met daarin het mandaat van beide bonden.

Previous Wie gaat Mannheim stoppen?
Next 4-on-4: winning streak Sabres, top 4 in de BeNe, ijshockeygala en Daniel Sprong