Roderick van den Hout verlaat Nijmegen voor terugkeer naar Kemphanen


Eindhoven Kemphanen Eerste Divisie IJshockey Face-Off

Het avontuur van Roderick van den Hout bij de AHOUD Devils Nijmegen is van korte duur geweest. De verdediger keer terug naar de Eindhoven Kemphanen en verlaat de BeNe League dus. De speler heeft dat in goed overleg met de clubleiding besloten vanwege privé omstandigheden en in het belang van zijn persoonlijke gezondheid.

Nijmegen maakte het vertrek van Roderick bekend op haar eigen website. “Afgelopen donderdag reeds heeft een gesprek plaatsgevonden. Daarin werd duidelijk dat het wegens privé omstandigheden en zijn persoonlijke gezondheid beter was om het contract voor het BeNe-league team van de Ahoud Devils te gaan ontbinden”, zo valt te lezen.

Van den Hout heeft toestemming gekregen van Devils om terug te keren naar de Eerste Divisie en is in de toekomst altijd welkom om terug te keren. “Natuurlijk werken we daar aan mee. Sport is mooi, maar zijn gezondheid gaat voor. Hij is een beetje Nijmegenaar geworden, dus mocht hij ooit weer op het hoogste niveau willen maar bovenal uit kunnen komen, dan weet hij ons echt wel te vinden.”

De overstap is enigszins opmerkelijk gezien de prestaties van Van den Hout. In negen bekerduels kwam Van den Hout tot twee goals en twee assists. Ook in de competitie stond de teller alweer op twee assists na twee wedstrijden. Zoals de club liet optekenen in haar bericht, liggen privéredenen dus ten grondslag aan de terugkeer.

Voor de Kemphanen is de komst van Van den Hout een mooie opsteker, nadat het vorige week eerste keeper Junior van den Hout moest uitzwaaien. Het team draait sowieso zeer goed sinds de komst van de Slowaakse revelatie Rastislav Veres.

De 23-jarige Van den Hout speelde in het verleden ook al twee seizoenen bij de Kemphanen. In twintig BeNe League wedstrijden was hij goed voor negentien punten (9G, 10A).

Previous Tilburg Trappers maakt verwachtingen waar tegen EC Harzer Falken
Next Leuven verslaat Mechelen in derby, Antwerp onderuit in Tilburg