Eindhoven Kemphanen strikt ’talentvolle’ Rastislav Veres


Eindhoven Kemphanen Eerste Divisie IJshockey Face-Off

Eindhoven Kemphanen verloor tot nu toe nipt al zijn wedstrijden in de Eerste Divisie, maar kan binnenkort op versterking rekenen. Sterker nog, de nieuwste, veelbelovende, aanwinst van de ijshockeyvereniging had al zijn debuut kunnen maken, maar moest had tijdens de laatste wedstrijd dienst.

SLOWAAK

Rastislav Veres is een Slowaakse speler die met zijn familie naar Nederland is vertrokken om werk te vinden. In een zoektocht om te kunnen blijven ijshockeyen kwam hij bij de Eindhoven Kemphanen terecht. Hoewel het team hem op het hart heeft gedrukt niet op het hoogste niveau te spelen, bleef ‘Rastik’ aandringen. “We hebben hem eerlijk verteld hoe het zit, maar hij bleef toch enthousiast”, vertelt Tom van Doorne, bestuurslid van de club.

Veres Rastislav Eindhoven Kemphanen

En zo werd alles in het werk gezet om de 23-jarige center met een mooie statistiekenlijst speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd van vrijdag in Zoetermeer. Met 51 goals en 71 assists in 154 wedstrijden in de tweede Slowaakse divisie, wat minimaal op gelijke hoogte mag worden geschat als de BeNe League, zijn de cijfers indrukwekkend. Een import in de Eerste Divisie is vrij uniek en Veres zou heel goed voor de Kemphanen het verschil kunnen maken. “We verliezen nu met één goal verschil, maar met Rastik winnen we waarschijnlijk wel net.”

Toch debuteerde Veres nog niet deze week. Hij heeft namelijk een nachtdienst op vrijdag. Samen met het team wordt nu gekeken naar mogelijkheden voor andere diensten of ander werk voor de Slowaak, die een mooie kwaliteitsimpuls moet worden voor de Eindhovense ijshockeyers. Transfertechnisch zijn de zaken in ieder geval rond.

Kemphanen net te zwak voor Zoetermeer

Vrijdagavond speelde de Eindhovenaren, nog zonder Veres, uit bij Zoetermeer. Wederom kwamen de Kemphanen met te kort, het werd 3-2.

Hoewel de Eindhovenaren al een paar keer dichtbij de zege was, lopen ze die keer op keer nipt mis. Na de eerste periode stond het 2-1 en in de derde periode werd de eindstand van 3-2 bereikt in het voordeel van Zoetermeer. Zo wacht Eindhoven Kemphanen nog altijd op zijn eerste zege. Met Veres in de gelederen, zou dat er volgende week zaterdag, in eigen huis tegen Amsterdam, van kunnen komen.

Previous Ingolstadt verliest bij koploper Mannheim, Düsseldorf wint burenruzie van Köln
Next Spannende strijd om play-offs in België, nipte zege Nijmegen in Zoetermeer