Ingolstadt verliest bij koploper Mannheim, Düsseldorf wint burenruzie van Köln


Face-Off IJshockey DEL

Er was weer een vol DEL programma gisteravond en de speciale aandacht van Cor Machielsen ging dit keer naar de burenruzie tussen Düsseldorfer EG en de Kölner Haie. Dat werd een heus spektakelstuk. Daarnaast was er onder mee de confrontatie tussen de koploper Mannheim en nummer drie Ingolstadt.

Adler Mannheim – ERC Ingolstadt 3-1

Voor 9.491 toeschouwers speelde de koploper Mannheim in eigen huis tegen de nummer drie Ingolstadt. Nadat Markus Eisenschmid Mannheim in de eerste periode op voorsprong bracht, kwam Ingolstadt in de tweede periode op gelijke hoogte via de man meer situatie met een goal door Maurice Edwards. De vreugde was van zeer korte duur voor ERC, want binnen dertig seconden zorgde Luke Adam ervoor dat de Adler weer de voorsprong pakte. Met een empty netter wederom door Adam, twintig seconden voor tijd, kwam de status als koploper niet in gevaar voor Mannheim.

Düsseldorfer EG – Kölner Haie 4-3

Een uitverkocht huis met 12.549 toeschouwers in Düsseldorf zorgde voor veel sfeer in de ISS Dome. De mensen werden beloond met een zeer attractieve wedstrijd. Ook op het ijs was de rivaliteit te merken. Veel irritatie onderling, maar niet in die mate dat men over de schreef ging. Het scenario van de wedstrijd was zoals in een filmscript. Anderhalve minuut voor tijd werd de winnende goal gemaakt voor de thuisclub door Jaedon Descheneau, die uit een onmogelijke hoek toch wist te scoren met een prachtige forehand backhand actie.

EHC Red Bull München – Schwenninger Wild Wings 4-2

Nummer laatst Wild Wings startte best fanatiek tegen kampioen Red Bull. Aan het eind van periode één lag de puck in de goal van München door Anthony Rech. Andreas Eder bracht binnen drie minuten in de tweede periode de stand alweer op gelijke hoogte. Tussen minuut 36 en 37 werd hetzelfde kunstje herhaald. Rech bracht met een powerplay goal de Wild Wings opnieuw op voorsprong, terwijl Eder de clubs weer op gelijke hoogte bracht. In de derde periode kon het verschil pas gemaakt worden door de mannen uit München. Maximillian Kastner en een powerplay goal van Daryl Boyle zorgden voor de 4-2 overwinning.

Eisbären Berlin – Grizzlys Wolfsburg 3-2 SO

In de eerste periode werden goalies Kevin Poulin en David Leggio ieder twee keer gepasseerd. Daarna duurde het tot de shootouts voordat er weer een treffer viel. Poulin zorgde ervoor dat de Grizzly’s uit Wolfsburg geen shootout konden scoren, terwijl Florian Kettemer de game winning shootout wel binnen wist te schieten. De mannen uit Berlijn konden weer een winstpartij bijschrijven.

Pinguins Bremerhaven – Straubing Tigers 3-1

De goalie van Bremerhaven, Thomas Popperle, werd wederom man of the match door 26 saves te verrichten. Zijn voorwaartsen kwamen niet verder dan achttien schoten op goal, al verdwenen er daar drie van achter goalie Jeffrey Zattkoff. Na twintig minuten stond Bremerhaven al op een comfortabele 2-0 voorsprong door goals van Carson McMillan en Jan Urbas. Mike Connolly maakte het weer even spannend, door snel in de tweede periode de aansluitingstreffer te maken. De voorsprong kwam niet meer in gevaar omdat Popperle er geen puck meer langsliet. Mark Zengerle zorgde vijf minuten voor tijd voor de bevrijdende 3-1.

Augsburger Panther – Krefeld Pinguine 3-2

Dat de wedstrijd maar met één goal verschil gewonnen werd, is vrij opmerkelijk te noemen gezien de schoten verhouding. Drieëndertig om zestien in het voordeel van de thuisclub. Pinguine goalie Patrick Klein zorgde ervoor dat het redelijk lang duurde, voordat de Krefelder definitief capituleerde. Dat was een minuut en zestien seconden voor tijd. Toen schoot Matthew White de winnende binnen.

Iserlohn Roosters – THOMAS SABO Ice Tigers 6-3

Een doelpuntrijke wedstrijd die constant bleef hangen op een verschil van twee goals. 2-0, 3-1, 4-2, pas in de laatste periode liepen de Roosters uit naar 6-2, voordat in de allerlaatste seconde de eindstand werd bepaald op 6-3 toen Brandon Segal scoorde. Opvallend was ook te noemen dat de vierde lijn van Iserlohn de meeste punten maakte. Dieter Orendorz met twee assists, Lean Bergmann met twee goals en Michael Clarke met een goal en een assist. Het leest weg als een eenzijdige wedstrijd, maar niets was minder waar. Iserlohn goalie Sebastian Dahm moest 44 reddingen op de teller zetten om de zege binnen te halen.

Previous Geleen wint spektakelstuk in Den Haag, goede zaken Nijmegen en Heerenveen
Next Eindhoven Kemphanen strikt 'talentvolle' Rastislav Veres