Geleen wint spektakelstuk in Den Haag, goede zaken Nijmegen en Heerenveen


Face-Off IJshockey Beker

Drie duels op de vrijdagavond waarbij de meeste in het oog springende wedstrijd in De Uithof werd afgewerkt; Geleen won daar na een prachtig gevecht van Den Haag. Nijmegen en Heerenveen volgden in het spoor met winstpartijen. Ed Versteeve en Oscar de Kunder blikken terug.

CAIROX HIJS HOKIJ – MICROZ EATERS GELEEN 6-8

Na 60 minuten ijshockey was er maar één winnaar: het publiek! Den Haag en Geleen legden een spektakelstuk van jewelste op het ijs. Mannelijk ijshockey, fouten, saves en mooi treffers. Voor het eerst sinds 2012 wonnen de Limburgers in de Hofstad: 6-8.

Den Haag kende een uitstekende start aan de wedstrijd en drukte Geleen terug. Het nam verdiend een voorsprong door Raymond van der Schuit, maar Nick Verschuren bracht met een mooie goal evenwicht. De thuisploeg liep via Van der Schuit en Alan van Bentem naar een terechte 3-1 voorsprong, maar de Limburgers sloegen vlak voor het einde van de eerste periode toe via Lukasz Bartak.

In het tweede deel werd het publiek getrakteerd op zeven treffers, veel straffen, een game en ouderwets stuivertje wisselen. Yan Turcotte en Matthew Beer brachten Geleen voor het eerst op voorsprong: 3-4. Goals van Oliver Pataky en de tweede van Alan van Bentem brachten het thuispubliek weer in vervoering et een 5-4 stand. Vadim Gyesbreghs en Mordy Munichman voor Geleen en Oliver Pataky voor de thuisploeg tekenden voor een 6-6 stand op 40 minuten ijshockey. Raymond van der Schuit was toen al van het ijs gestuurd voor een check to the head.

CAIROX Hijs Hokij Microz Eaters Geleen IJshockey Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

In het slotstuk kon het duel beide kanten op, maar deelde Eaters de eerste tik uit toen Joey Geurts halverwege de zevende Limburgse treffer noteerde. In het restant probeerde Den Haag het wel, zette het prima druk, maar sneed het zichzelf in de vingers. In de slotminuten werden Jasper Kick, Viktor Gibbs en Stace van Bentem de strafbank opgestuurd. Hrelja werd nog van het ijs gehaald, maar negen tellen voor het eind viel het duel via Lukasz Bartak in het slot.

Geleen behield de ongeslagen status en Den Haag slikte de derde nederlaag in het bekertoernooi. Chris Eimers en zijn mannen zijn zoekende, terwijl het bij Eaters ‘all smiles’ is.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – AMSTERDAM TIGERS 8-2

Vooraf ging de wedstrijd van vrijdagavond in Nijmegen tussen Ahoud Devils Nijmegen en Amsterdam Tigers in de bekercompetitie om plek drie en vier. Bij de start van de wedstrijd  kon je duidelijk merken dat beide teams gelijk opgingen totdat Jeffrey Melissant de eerste goal van de avond wist te scoren en zo de puck achter goalie Jaimy Missler van Tigers schoot.

De thuisploeg wist volop kansen te creëren, maar niet te verzilveren. Uit een fout in de verdediging bij Nijmegen wist Amsterdam dankbaar gebruik van te maken. Ivan Muso bracht de stand op 1-1. Vlak voor het einde van de periode wist R.J Reed toch nog de 2-1 binnen te schieten voor de thuisploeg.

AHOUD Devils Nijmegen Amsterdam Tigers IJshockey Face-Off
Foto: Paul Nicolaassen

In het middenstuk vielen er veel goals voor det huisploeg en moest de Amsterdamse goalie behoorlijk hard werken op de vele schoten die hij op hem afgevuurd kreeg. Amsterdam liep steeds achter de feiten aan en de thuisploeg was net even wachter handiger met de puck. Dat zorgde ervoor dat AHOUD binnen enkele minuten op een 6-1 voorsprong kwam door goals van Rick Wijnen, Justin Evers, R.J. Reed en Jeffrey Melissant . Vlak voor het einde het tweede deel wisten de Tigers toch nog iets terug te doen en bracht het de stand op 6-2 door een goal van Connor Barette. Maar voordat de pauze werd bereikt scoorde Eef Gerritsen nog een goal voor de thuisploeg, waarmee tweede periode met een 7-2 stand werd afgesloten.

AHOUD Devils Nijmegen Amsterdam Tigers IJshockey Face-Off
Foto: Paul Nicolaassen

In het slotstuk veranderde het spelbeeld niet en Nijmegen liep nog een treffer verder weg door een goal van Jim Gudden. Een comfortabele zege voor Nijmegen, die daarmee afstand namen en steeds meer veilig lijken voor een plek bij de laatste vier.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 10-0

Dat de winst in Thialf zou blijven stond op voorhand wel vast, de vraag was alleen wat de uitslag zou worden. Bij Tilburg stond goalie Ruud Leeuwesteijn tussen de palen, want het ‘grote Trappers’ had geen verplichtingen in de Oberliga.

Dat gegeven ten spijt stond er na 20 minuten spelen al 6-0 op het bord voor Heerenveen. Adam Bezak was de grote man met drie treffers aan Flyers-zijde, maar ook Kevin Nijland (2x) en Ronald Wurm vonden het net. Heerenveen speelde het duel ‘rustig’ uit, maar vergat een hele grote uitslag op het bord te zetten. Ronald Wurm, Adam Bezak, Lars den Edel en Aldo van Aalderen zorgden voor dubbele cijfers. Met een 10-0 zege in de tas reist Heerenveen zondag naar Geleen voor het duel tussen de twee teams die op een 100% score staan.

  Team GP W L OTW OTL GD PTS
1 Microz Eaters Geleen 7 7 0 0 0 +43 21
2 Unis Flyers Heerenveen 5 5 0 0 0 +28 15
3 AHOUD Devils Nijmegen 6 4 2 0 0 +31 12
4 Amsterdam Tigers 7 2 5 0 0 -24 6
5 CAIROX HIJS Hokij 4 1 3 0 0 -3 3
6 Zoetermeer Panters 5 1 4 0 0 -12 3
7 Trappers Toekomst 6 0 6 0 0 -63 0
Previous Loting play-offs CHL geweest, the road to the final is bekend
Next Ingolstadt verliest bij koploper Mannheim, Düsseldorf wint burenruzie van Köln