Leuven verslaat Mechelen in derby, Antwerp onderuit in Tilburg

Face-Off IJshockey BeNe League

Twee duels gisteren in de BeNe League, dit maal aan de ‘onderkant’ van de ranglijst. Chiefs Leuven versloeg in de streekderby Mechelen Golden Sharks en Tilburg Trappers stuntte met een zege op Antwerp Phantoms.

CHIEFS LEUVEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 5-4

Leuven moest, gezien de stand op de ranglijst, de punten in eigen huis houden tegen Mechelen. Chiefs begon prima aan de wedstrijd en pakte al vroeg een 2-0 voorsprong door Alec James en Michael van Egdom. Pas na deze twee treffers leek Mechelen aan de wedstrijd te beginnen. Na een kwartier schoot Max Pellegrims  de aansluitingstreffer achter Malinowski.

Na de eerste pauze sloeg Mechelen twee maal snel toe. Olivier Bouchard en Timo Dewin zetten Sharks op voorsprong. Die voorsprong was terecht, want de bezoekers hadden de regie in handen en Chiefs speelde te matig om iets te bewerkstelligen. Hoe anders was dat in het slotstuk; Borya Kolyasnikov schoot snel in de periode een rebound binnen. Captain Kristof van Looy zette zijn ploeg op de powerplay met een knappe actie op voorsprong.  In de laatste vijf minuten sloeg de thuisploeg toe via de gebroeders James: Gregor legde de gelijkmaker tegen de netten, en 90 tellen voor het einde haalde Alec de trekker over met een hard schot voor de winnende treffers.

Een belangrijke zege voor Chiefs tegen een directe concurrent voor de play-offs.

TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – ANTWERP PHANTOMS 2-1

Nadat Trappers op zaterdag bij Mechelen (7-6) even een signaal had afgegeven, zorgde het gisteren tegen Antwerp voor een stunt. De hoger ingeschatte Belgische ploeg, ging verrassend onderuit op Stappegoor met 2-1.

Tilburg Trappers Antwerp Phantoms

In de eerste twee periodes van het duel mistte de thuisploeg vele kansen om op voorsprong te komen en daar kreeg het in de slotminuut van periode twee de rekening voor gespresenteerd. Jens Theunis zette Phantoms op voorsprong. Trappers gaf niet op en beloonde zichzelf: in de 43e minuut schoot Michal Stoklosa de verdiende gelijkmaker tegen de netten. Vijf minuten voor tijd maakte Max Dubovecky het feest compleet door de winnende treffer voor de Brabanders binnen te schieten. De 2-1 uitslag zal menig wenkbrauw hebben doen fronsen; Antwerp wacht nog steeds op de eerste punten in de BeNe League.