Tilburg Trappers maakt verwachtingen waar tegen EC Harzer Falken


Tilburg Trappers speelde deze week uit tegen EC Harzer Falken. De koploper van de Oberliga Nord tegen de een-na-laatste in de competitie. Coach Bo Subr kon voor deze wedstrijd niet rekenen op captain Ivy van den Heuvel, Nick de Ruijter en Alexei Loginov. Ook Wouter Sars en Floris van Elten waren er niet bij. Zij waren vandaag beschikbaar voor Trappers Toekomstteam. Ruud Leeuwesteijn stond voor Tilburg op doel. Cindy Scheffers praat jullie bij hoe de Tilburgers deze wedstrijd met 3-5 wonnen.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Meer shots-on-goal Harzer Falken

In de eerste periode had Harzer Falken meer kansen dan Tilburg. Toch wist Tilburg in de eerste periode meer pucks in de goal te krijgen. In de vijfde minuut wist Kevin Bruijsten met een assist van zijn broer Mitch Bruijsten de puck langs goalie Fabian Hönkhaus te krijgen. In de negentiende minuut was het wéér Kevin Bruijsten, met assits van Nardo Nagtzaam én wederom zijn broer, die ook de 0-2 wist te maken. Net voor het einde van de eerste periode wist Dennis Gulda de achterstand voor Harzer Falken te verkleinen door een powerplay goal. Beide teams zochten de kleedkamers op met een stand van 1-2 op het scoreboard.

Gevaarlijke Nijmeegse aanvalslijn

Het middenstuk was voor beide goalies wat rustiger. Mitch Bruijsten maakte met een assist van Nardo Nagtzaam de 1-3 in de 31e minuut. Het zag er goed uit voor Trappers. Tilburg kreeg steeds meer kansen. Er kon inmiddels geconcludeerd worden dat de samenwerking tussen de Nijmegenaren uitstekend was. De Falken wisten zich geen raad met dit trio. Met 1-3 op het scoreboard werd het middenstuk afgesloten.

Tilburg Trappers IJshockey Face-Off Oberliga
Foto: Arie Leeuwesteijn

Comeback Harzer Falken

Rond het midden van de derde periode liet Nardo Nagtzaam zien waarom Tilburg ‘number one’ is. Terwijl Boet van Gestel én Ryan Collier op de strafbank zaten, wist hij in de 5-on-3 situatie een solo goal te maken. De stand bleef echter niet lang op 1-4. De Falken probeerden terug te komen, beginnend met Erik Pipp die een powerplay goal maakte in de 51e minuut. Ook de 2-4 bleef niet lang staan. In de 53e minuut werd het wel heel spannend toen Richard Zerbst de achterstand voor de ploeg uit Braunlage wist te verkleinen naar een score van 3-4. Het was even billen knijpen, maar Mitch Bruijsten kon uiteindelijk een emptynet goal maken in de laatste seconde van de wedstrijd. Trappers wonnen de wedstrijd met 3-5.

Previous Pittsburgh, Vegas en Los Angeles bungelen onderaan in de league
Next Roderick van den Hout verlaat Nijmegen voor terugkeer naar Kemphanen