Wie gaat Mannheim stoppen?

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 21 in de DEL met Cor Machielsen op bezoek bij de Kölner Haie tegen de Red Bull München. Hij zag daarnaast Mannheim weer winnen en Düsseldorf duur puntverlies lijden.

Pinguins Bremerhaven – Adler Mannheim 4-5 OT

In een lastige uitwedstrijd pakte, in overtime, de koploper uit Mannheim toch de twee punten. Na twee periodes stond er 2-2 op het bord. In de laatste periode kwamen de Pinguins snel op voorsprong met 4-2 door Carson McMillan en Mark Zengerle. Twee powerplay goals binnen twee minuten door Matthias Plachta betekende alweer de 4-4. In overtime was het Andrew Desjardins die de koploper de winst bezorgde.

THOMAS SABO Ice Tigers – Grizzlys Wolfsburg 5-1

Eigenlijk was het na twintig minuten al over. Toen was de stand al 4-1. Binnen vier minuten in de tweede periode was het Chris Brown die de 5-1 scoorde.

ERC Ingolstadt – Eisbären Berlin 2-4

Zoals wij bij de vorige update al melde; Ingolstadt is in een vrije val geraakt. Ondanks een 2-1 voorsprong na twintig minuten scoorde Berlijn er drie op  rij. Sean Backman, Frank Hordler en Andre Rankel waren de schutters.

Krefeld Pinguine – Iserlohn Roosters 4-1

Vinny Saponari kwam al snel met de 1-0 via een powerplay situatie. De Roosters antwoordden al voor het einde van de eerste periode met de 1-1 via Marko Friedrich. James Bettauer, Chad Costello en Garret Noonan zorgde voor de ruime winst.

Kölner Haie – EHC Red Bull München 3-4 SO

De Haie konden eigenlijk al na drie minuten inpakken. Toen stond er al 0-3 op het grote scorebord. Trevor Parks met een powerplay goal na twee minuten. Zesenveertig seconden later was het Maximilian Daubner met de 0-2 en vierentwintig seconden daarna  Frank Mauer met de 0-3. Zo snel 0-3, dan komt er natuurlijk een goalie wissel Gustaf Wesslau werd gewisseld voor Hannibal Weitzmann. Er waren nog een paar kleine kansen voor de Haie maar Danny Aus den Birken stopte alles in de eerste periode. Na veertig minuten stond er ineens 2-3 op het scorebord. De 1-3 vanuit een powerplay goal en zesentwintig seconden daarna was het 2-3. De 1-3 kwam van de stick van Morgan Ellis en vlak daarna was het Alexander Sulzer met een mooie tip-in, net na een man meer situatie. Al heel snel in de derde periode was de gelijkmaker te noteren door Alexander Oblinger. Door domme penalty’s te pakken aan het eind van de derde periode en in overtime, kreeg Köln bijna het deksel op de neus maar Weitzmann bleek niet te passeren. Pas in de allerlaatste shootout moest hij buigen voor de game winner door Maximilian Kastner.

Cor Machielsen was voor Face-Off in Köln aanwezig en filmde de shootouts.

Düsseldorfer EG – Straubing Tigers 1-3

DEG liep zich stuk op de goalie van de Tigers, Sebastian Vogel. Hij maakte 35 saves. Terwijl Straubing maar zestien keer op de goal schoot van Frederik Pettersson Wentzel. Na vijftien minuten was het al 0-2 door goals van Kael Mouillierat en Jeremy Williams. Braden Pimm maakte het nog spannend in de 52e minuut maar Frederik Eriksson scoorde in de laatste minuut een empty netter en zorgde zo voor duur puntverlies voor de Düsseldorfer mannen.

Schwenninger Wild Wings – Augsburger Panther 3-6

Veertig minuten kon de hekkensluiter Wild Wings, de Panther bijbenen. In de laatste periode maakte Augsburg het verschil. Matt White scoorde een heuse hattrick door in de derde periode drie keer op rij te scoren.

Previous Para-ijshockey: Antwerp Phantoms verslaat Dordrecht Polar Bears in eigen huis