Den Haag sterkste in boeiende streekderby, Nijmegen wint van Antwerp


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisteren stonden er twee lekkere duels op het programma; de streekderby van Haaglanden tussen Den Haag en Zoetermeer werd gewonnen door HIJS en Nijmegen rekende af Antwerp. Ed Versteeve en Oscar de Kunder blikken terug

CAIROX HIJS HOKIJ – ZOETERMEER PANTERS 4-3

Na 60 minuten ijshockey en het optrekken van de kruitdampen kon er in De Uithof één conclusie getrokken worden: het was een boeiend gevecht tussen Den Haag en Zoetermeer, waarbij de thuisploeg aan het langste eind trok. Toch was het bezoekende Panters in de eerste twintig minuten de baas; het speelde gezond agressief, hadden een goede forecheck, waarmee het Den Haag niet in het spel liet komen. Nadat een 5-on-3 overtal situatie mislukte zette Diordy Vols Panters in de slotfase op 0-1.  Vijftien tellen later lag de 0-2 zelfs in het net nadat Thomas Borgman alert reageerde. 30 tellen voor de zoemer schoot Raymond van der Schuit Den Haag op het scorebod met een powerplay treffer en met een 1-2 stand ging men voor het eerst rusten.

In het middenstuk ontspton zich een evenwichtig gevecht, waarin genoeg gebeurde. Oliver Pataky zette Den Haag shorthanded op gelijke hoogte, waarna hij niet veel later van het ijs moest na een harde botsing met Van der Schuit. Zoetermeer antwoordde direct door opnieuw via Borgman de voorsprong te pakken. Nadat Donny van Musscher en Chris de Jonge de kleedkamers konden opzoeken na een klein knokpartijtje, voerde HIJS de druk iets meer op. Dani van Schilt zorgde voor de 3-3 bij de tweede dweil. Ook in de derde periode waren de teams aan elkaar gewaagd. Jasper Kick besliste het duel twaalf minuten voor tijd op de powerplay. Zoetermeer zette in de slotfase aan, bracht een extra aanvaller op het ijs, kreeg nog een powerplay, maar ondanks veel schoten in de laatste 30 seconden hield Den Haag stand. Viktor Gibbs blokte het laatste schot van de wedstrijd met zijn gezicht en verloor een aantal tanden. Er had meer ingezeten voor Zoetermeer, maar Den Haag sleepte op karakter de drie punten binnen.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – ANTWERP PHANTOMS 8-3

AHOUD was de grote favoriet vrijdagavond, omdat de gasten uit Deurne alle vijf de competitiewedstrijden hadden verloren . De uitwedstrijd in Nijmegen zou niet veel beter worden voor de Belgen.

Het duel kwam traag op gang en beide teams gingen slordig om met de kansen. Het zou tot de zevende minuut duren voordat Kayo van Zoest de 1-0 scoorde. Hierna kwam de wedstrijd pas echt op gang en lag het tempo erg hoog. Je kon duidelijk zien dat de Belgen zichtbaar moeite hadden met de thuisploeg. Antwerp Phantoms kwam deze periode niet tot scoren; het was alleen de thuisploeg, dat door goals van Rick van Haren, Marcel Kars en RJ Reed, het net wist te raken achter de Belgische goalie Mike Jansen. De eerste dweil werd met 4-0 ingegaan.

HOOG TEMPO

Bij de start van de tweede periode kon je duidelijk dat de Ahoud Devils veel sterker waren dan de gasten. Bij het creëeren van de kansen kwamen de Belgen elke keer tekort. De goals bleven komen voor de thuisploeg al ging het soms wat moeizaam, maar Branden Eden, Jeffrey Melissant en Ritchie van Hulten brachten de stand op 7-0.  Door een fout in de verdediging van Nijmegen wist Elia Urlings de Phantoms toch nog op het scorebord te zetten bij het einde van de tweede periode.

In de laatste periode lag het tempo van de wedstrijd erg hoog en zo wist Branden Eden de 8-0 binnen te schieten. Maar doordat er veel straffen werden uitgedeeld wisten de Belgen te profiteren. Zo werden er twee power-play goals gescoord achter Devils-goalie Jeffrey Vermeulen door Kevin de Winter en wederom Elia Urlings waarmee de wedstrijd met een 8-3 stand werd afgesloten.

Previous Rodney van Horrik - Mechelen Golden Sharks
Next Top drie verliest, Düsseldorf en Köln de winnaars van deze speelronde