Top drie verliest, Düsseldorf en Köln de winnaars van deze speelronde

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 25 werd gespeeld op vrijdag, de zevende december, en had een paar verrassende uitslagen. De gehele top drie kreeg klop, waaronder een verliespartij voor de vierde keer op rij voor koploper Mannheim. Köln en Düsseldorf zijn de grote winnaars, want die kruipen steeds dichter naar de top toe. Cor Machielsen keek weer mee en brengt u up-to-date over het wel en wee van onze oosterburen.

Kölner Haie – Schwenninger Wild Wings 3-1

De Kölner Haie had geen enkele moeite met de nummer laatst Wild Wings. In de eerste periode scoorde beide teams in een powerplay situatie. Voor Köln was het Alexander Oblinger die in de tiende minuut het bal opende. Lang kon men er niet van nagenieten, want slechts drie minuten later was het alweer gelijk na de goal van Vili Sopanen. Felix Schutz bouwde de voorsprong uit voor de Haie in de 25e minuut, en zes seconden voor tijd scoorde hij ook nog de empty netter: 3-1. Drie goals voor de Haie met daarbij drie assists van Jason Akeson.

Adler Mannheim – Düsseldorfer EG 2-5

Alweer de vierde nederlaag op rij voor koploper Mannheim. Opvallend was wel dat al vanaf de 51e minuut de goalie van Mannheim Chet Pickard al naar de kant werd gehaald om met een extra veldspeler te spelen bij de stand van 1-4. Dat pakte goed uit, want na een minuut was het al 2-4 door een goal van Markus Eisenschmid. Echter viel de empty netter toch nog door Leon Niederberger in minuut 57, zodat Düsseldorf inmiddels door deze 2-5 winst is opgeklommen naar de derde plaats.

THOMAS SABO Ice Tigers – EHC Red Bull München 4-1

München kon niet profiteren van het vierde verlies op rij van koploper Manheim, omdat zij zelf ook dik onderuit gingen op bezoek bij de Ice Tigers uit Nürnberg. Hoewel Red Bull al na vijf minuten op voorsprong kwam door een powerplay goal van Maximillian Kastner, werd er door de Tigers nog voor het einde van de eerste periode al een 3-1 tussenstand van gemaakt. De goals kwamen van Leonhard Pföderl, Chad Bassen en Brendan Segal. In minuut 56 kwam daar nog de vierde bij door Patrick Reimer. Ondanks een heel groot overwicht van de mannen uit München lukte het ze niet om de oud-goalie van de Arizona Coyotes Niklas Treutle meer dan een keer te passeren. Van de 44 schoten wist hij er 43 te stoppen.

Grizzlys Wolfsburg – Krefeld Pinguine 2-3 SO

Na een 0-2 achterstand na bijna dertig minuten gaven van de aanwezige 2.305 toeschouwers Wolfsburg nog weinig kans. Twee goals in het slot van de wedstrijd door Jason Jaspers en Daniel Sparre betekenden echter in ieder geval de 2-2 en een punt voor de kwakkelende club uit Wolfsburg. In overtime werd er niet gescoord, zodat de shootouts de beslissing brachten. Alle drie de shootouts werden door de Grizzly’s gemist, maar Krefelder Mathias Trettener wist de zijne wel te benutten. Krefeld kon zodoende twee punten meenemen naar Rheinland Pfalz.

ERC Ingolstadt – Augsburger Panther 3-2 OT

Na zestien minuten stond er al 2-2 op het bord. Een stand die tot en met minuut 60 bleef staan. Brett Olson en Michael Collins scoorden voor de thuisclub en voor de bezoekers waren Adam Payerl en Matthew White succesvol. Dat Ingolstadt het redde tot aan de overtime was te danken aan goalie Timo Pielmeier, die veelvuldig grote kansen van Augsburg onschadelijk maakte. Ook gaf hij de beslissende assist in overtime op Collins, die de game winning goal (en zijn tweede van de dag) maakte.

Pinguins Bremerhaven – Straubing Tigers 1-3

Net toen de mannen uit Bremerhaven dachten dat overtime nodig zou worden, sloeg Straubing toe met twee goals in de slotfase. Steven Saigo en Jeremy Williams scoorden. Justin Feser had de Pinguins met een powerplay goal al op 1-1 gezet in het begin van de derde periode, nadat Sven Ziegler in de tweede de Tigers op 0-1 had geschoten.

Iserlohn Roosters – Eisbären Berlin 3-2

Binnen 33 seconden in de achtste minuut van de tweede periode, scoorden Dylan Yeo en Travis Turnbull de twee en drie nul voor Iserlohn tegen Berlijn. James Sheppard zorgde nog in de tweede periode voor de 3-1, maar de aansluitingstreffer kwam pas 41 seconden voor tijd door Andre Rankel. Dat was veel te laat om Berlijn nog een kans te laten maken op een puntje.

De stand per 8 december (zondag 9 december speelt Mannheim tegen München).