Trappers U12, Smoke Eaters U14 en Flyers/Capitals U16 bekerkampioen bij de jeugd


Super Sunday IJshockey Jeugd 2018

Gisteren werden tijdens de Super Sunday drie bekerfinales bij de jeugd gespeeld. Een ontzettend leuke finaledag op Stappegoor in Tilburg, waar de U12 van Tilburg, de U14 van Geleen en de U16 combinatie van Heerenveen en Leeuwarden er met de prijzen vandoor gingen. Ed Versteeve en Barend Hoogteijlijng waren er de hele dag bij en blikken voor een laatste keer terug op deze fantastische dag voor het Nederlandse jeugdijshockey

TILBURG TRAPPERS U12 – HIJS HOKIJ DEN HAAG U12 10-6

Tilburg Trappers U12 won de finale van het bekertoernooi van HIJS Hokij U12 met 10-6. Een finale die beslist werd door de jonge Brabanders in het begin van de tweede periode.

Trappers U12 HIJS Hokij U12 Super Sunday IJshockey
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

Quinten de Lepper zette de jonge Brabanders vroeg op een 1-0 voorsprong, maar daarna kwam HIJS beter in het spel. Jaidy van Mourik scoorde al snel de gelijkmaker in een levendige en gelijkopgaande eerste periode. Nadat Trappers op 2-1 was gekomen, nam Den Haag brutaal het stokje over. Opnieuw twee treffers van Van Mourik gaven zijn ploeg voor het eerst een voorsprong. Toch stapte Trappers met een 4-3 voorsprong van het ijs door treffers van Jarin Versantvoort en Donny van Belkom.

Trappers U12 HIJS Hokij U12 Super Sunday IJshockey
Foto: Barend Hoogteijling

De beslissing viel vroeg in het middenstuk waar Trappers via drie treffers uitliep naar 7-3. Toch knokte HIJS zich knap naar 7-5. Den Haag had daarna grotere delen van de wedstrijd kansen om terug te komen, maar de sterke goalie van Tilburg, Mendo van Dijk hield het doel schoon. Via opnieuw De Lepper en Van Belkom kwam het op 9-5. In de slotperiode zette Den Haag aan, maar het slotoffensief leverde niet de gewenste aansluiting op. Uiteindelijk zegevierde de Tilburgse jeugd met 10-6 en veroverde het de beker. HIJS kon echter zeker met opgeheven hoofd het ijs af.

Donny van Belkom (Trappers) en Duco Vijn (HIJS Hokij) blikten terug op hun finale.

HIJS HOKIJ DEN HAAG U14 – SMOKE EATERS GELEEN U14 2-6

Vooraf werd HIJS getipt als favoriet voor de U14 finale tegen Smoke Eaters. Na 60 minuten ijshockey lagen de verhoudingen echter volledig anders. Smoke Eaters besliste de finale in de tweede periode met drie unanswered goals om zo met een 6-2 overwinning van het ijs te stappen.

Smoke Eaters U14 HIJS Hokij U14 Super Sundy IJshockey
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

Beide ploegen maakten er een lekkere finale van onder het toeziend oog van twee volgepakte supportersvakken. HIJS opende de score via Reinis van Slogteren na een kleine vijf minuten spelen. Daarna kwam het antwoord van de Limburgse jeugd. Lander Paulissen en Jelle Noblesse draaiden de rollen om en zetten de Eaters op 1-2. Een minuut voor de eerste dweil werd het evenwicht weer hersteld via Morris Hols, zodat met 2-2 de kleedkamers opgezocht werden.

Smoke Eaters U14 HIJS Hokij U14 Super Sundy IJshockey
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

In de tweede periode schoot Geleen uit de startblokken; Jesse Noblesse zette zijn ploeg al heel vroeg op een nieuwe voorsprong. Er ontspon zich een mooi gevecht, waarbij de Limburgers de bovenliggende partij waren. Vijf minuten later was de marge voor het eerst twee in het voordeel van de Eaters door Roman Vasilic. Den Haag coach Janusz Janikowski belegde direct een time-out, want ook hij zag dat zijn ploeg het moeilijk had. Effect had het evenwel niet; Lander Paulissen zette met zijn tweede van de middag de tweede ruststand op 2-5. HIJS zette nog even aan, maar het verzet werd definitief gebroken in de 46e minuut. Ook Jelle Noblesse mocht zijn tweede treffer van de finale aantekenen voor de 2-6 eindstand, waarmee de feestvreugde in het Limburgse kamp losbarstte en HIJS voor de tweede maal op rij naast de bekertitel greep.

Een jaar nadat Bo Koumans naast de winst greep met U12 kwam ze lachend met Roman Vasilic verhaal doen namens Smoke Eaters. Ook Reinis van Slogteren verscheen, sportief net na een verloren finale, bij Ed Versteeve

FLYERS/CAPITALS U16 – RED EAGLES DEN BOSCH U16 8-4

Een -op voorhand- boeiende finale bij de U16 leeftijdscategorie tussen de combinatie van Flyers/Capitals U16 en Den Bosch U16. Het werd een finale tussen twee speelstijlen: het snelle en fysiekere spel van de Friezen, tegen het wat technischere spel van de Brabanders. De U16 uit het noorden ging er met de beker vandoor na een 8-4 overwinning.

Unis Flyers Heerenveen U16 Capitals Leeuwaden U16 Red Eagles Den Bosch U16 Super Sunday IJshockey
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

Den Bosch leek al vroeg de toon te zetten; Makar Korotchenko scoorde behendig op de powerplay de 0-1. Flyers/Capitals had even nodig om de zenuwen eraf te spelen, maar kregen steeds beter grip op het duel. Na dik tien minuten legde Frits Doop de gelijkmaker tegen de touwen. Opnieuw in overtal zette Ryan Hooijmans Red Eagles op voorsprong, maar daarmee was het nog niet gedaan. Sterker nog; in de laatste vijf minuten deelden de Friezen ‘een tikkie’ uit door via Tristan Houben en Dave van den Bos brutaal de voorsprong te nemen.

Unis Flyers Heerenveen U16 Capitals Leeuwaden U16 Red Eagles Den Bosch U16 Super Sunday IJshockey
Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off

In het tweede deel was het wat mat van beide kanten; Den Bosch speelde slordig en ook Flyers/Capitals had moeite om het spel te maken. De Brabanders hadden ook nog eens pech dat het, op het moment dat de ploeg goed doorkwam, paal en lat een treffer in de weg stonden. Toch kwam Eagles op gelijke hoogte via een mooie uithaal van Ryan Kölgen. Elf tellen later lag de puck voor een vierde maal achter de Bossche doelvrouw Jaimy van Eggelen; Captain Lennart Vosmer zorgde voor een 4-3 voorsprong van zijn ploeg bij de tweede pauze.

Unis Flyers Heerenveen U16 Capitals Leeuwaden U16 Red Eagles Den Bosch U16 Super Sunday IJshockey
Foto: Barend Hoogteijling

In het slotstuk ging het publiek er opnieuw goed voor zitten; zeker toen Makar Korotchenko de teams opnieuw in evenwicht bracht in de 42e minuut. De wedstrijd golfde heen en weer, maar het was opnieuw Flyers/Capitals dat een voorsprong pakte via de tweede goal van Vosmer. De beslissing viel tien minuten voor het einde. Met twee treffers in elf (!) seconden beslisten de Friezen het duel. Nadat Tristan Houben de 6-4 had gescoord, verloor Den Bosch de face-off waaruit Tim Schaasberg direct de zevende treffer binnenknalde. Vlak voor tijd zorgde diezelfde Schaasberg voor wat extra slagroom op de warme chocomel door de eindstand op 8-4 te bepalen. Een mooie opsteker voor het nieuwbakken U16 van Heerenveen en Leeuwarden en toch wel een domper voor Den Bosch.

Namens de kersverse bekerkampioen vertelt Lennart Vosmer over de winst . Ook vanuit Den Bosch kwam iemand voor de camera en dat was niemand minder dan Jorma van de Meerakker.

Previous Daniel Sprong stil terwijl Penguins zich herpakken
Next Para-ijshockey: Antwerp Phantoms verslaat Dordrecht Polar Bears in eigen huis