Amsterdam, Den Bosch en Den Haag winnaars op Super Sunday


Tijgers U12 Smoke Eaters U12 Face-Off
Foto: Lex Eckhardt

Gisteren werd Super Sunday verspeeld in het ijssportcentrum van Eindhoven. Drie bekerfinales op één dag voor de jeugdcategoriën U12, U14 en U16. Het werd een fantastische dag, waarin we hebben kunnen zien hoe mooi ijshockey bij de jeugd is. Een terugblik op een geslaagde finaledag, waar Richard de Weijze en Ed Versteeve namens Face-Off aanwezig waren.

AMSTEL TIJGERS U12 ZWART – GELEEN SMOKE EATERS U12 15-1

Om 10:00 uur stonden Amstel Tijgers U12 zwart en Geleen Smoke Eaters U12 tegenover elkaar. Al snel bleek Tijgers een schaatsmaatje te groot, maar we zagen aan beide kanten leuk en sportief hockey gespeeld worden. Ouders en spelers maakten er een prachtige sfeer van op de tribunes.

Tijgers U12 Smoke Eaters U12 Face-Off
Foto: Lex Eckhardt

De uitslag nemen we voor lief, na afloop stonden Kees de Jager (Amstel Tijgers) en Bo Koumans en Babs Teschers (Smoke Eaters) voor de microfoon van Face-Off om te vertellen hoe zij hun wedstrijd hadden beleefd, én natuurlijk om hun gouden en zilveren medailles te laten zien!

 

RED EAGLES DEN BOSCH U14 – HIJS HOKIJ DEN HAAG U14

Onder het toeziend oog van heel veel supporters aan beide kanten, gingen Red Eagles Den Bosch U14 en HIJS Hokij Den Haag U14 van start voor hun bekerfinale. In de eerste periode hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, al moest Den Haag goalie Nicholas Franklin enkele malen handelend optreden.

In het middenstuk gooide HIJS ‘het spel op de wagen’. Luka Tuyn zorgde voor de 1-0 voorsprong aan Haagse zijde, door de puck achter doelman Thijs Kivits te leggen. Den Bosch moest komen, en deed dat ook. Nadat het al een aantal maal gevaarlijk was geweest, scoorde Makar Korotchenko de gelijkmaker voor de Eagles

In de derde periode was Den Bosch de gevaarlijkere partij en bleek Franklin opnieuw een grote sta in de weg voor de Bossche aanvallers. Overtime moest de beslissing brengen, en daar sloeg Den Bosch wél toe. Uit de rebound knalde Finn Filippini de winnende treffer tegen de netten, en bezorgde daarmee Eagles de winst in het bekertoernooi U14.

Na afloop stonden de matchwinner en de uitblinkende goalie voor de camera van Face-Off

HIJS HOKIJ DEN HAAG U16 – TILBURG TRAPPERS U16

Om 16:00 uur stond de laatste leeftijdsklasse op het programma, die van onder 16 jaar. Daar kruisten HIJS Hokij Den Haag U16 en Tilburg Trappers U16 de sticks om de bekertitel. De eerste periode was Tilburg de betere partij, dat resulteerde in een prima, en verdiende, treffer van Marvin Timmer. Den Haag kwam niet in het spel, en dat was de verdienste van de Brabanders.

In de tweede periode kwamen de Hagenaars beter voor de dag. Tilburg werd vastgezet in de openingsfase door HIJS, maar ontsnapte aan een tegengoal. Die kwam even later toch toen Wesley de Bruyn de gelijkmaker noteerde. Den Haag stapte met een voorsprong de kleedkamers in door een ‘frommelgoal’ van Justin Meulkens.

De toeschouwers hadden nog geen hap van de broodjes bal genomen, of HIJS nam een 3-1 voorsprong vroeg in periode drie. Lorenzo Heemskerk bracht vreugde in de Haagse harten, maar… Niet veel later sloeg Tilburg terug via Chay Schults en was er weer sprake van een wedstrijd. Twee minuten na de aansluitingstreffer bracht Den Haag opnieuw de marge op twee. Jelle Kronenburg bracht met een knap schot de stand op 4-2.

Daarna was het een komen en gaan van spelers in de strafbank, wat de snelheid van de wedstrijd niet ten goede kwam. HIJS bleef relatief makkelijk overeind in de slotfase en kon -verdiend- de beker op gaan halen. Na afloop verschenen Erlend van der Burg (HIJS) en Dustin van de Pas (Trappers) voor de camera

SUPER SUNDAY GESLAAGD

Het concept van Super Sunday is goud. Een hele dag vol met ijshockey voor de jeugd, waar de aandacht van zo’n dag volledig bij hen ligt. Prachtig om te zien dat het evenement zoveel betrokken toeschouwers, ouders en familie op de been brengt. Een dag die volgend jaar ‘gewoon’ opnieuw op de agenda moet komen, en waar wij vanuit Face-Off dan ook zeker weer van de partij zullen zijn!

Overview Super Sunday IJshockey Face-Off
Foto: Face-Off
Previous Eerste nederlaag HIJS in Herentals, Laco Geleen Eaters aan kop
Next Moeizame week voor Sprong en zijn Penguins