Super Sunday: Drie bekerfinales bij de jeugd in Eindhoven!

Zondag 26 november a.s. is het Super Sunday: de dag van drie Nederlandse bekerfinales voor de jeugdteams. In IJssportcentrum Eindhoven worden drie duels gespeeld: de bekerfinale voor de U12, U14 en de U16. Omdat Face-Off 100% ijshockey is, zijn wij daar natuurlijk ook bij.

Op deze website zullen wij een verslag en sfeer impressie plaatsen van de dag waar jeugd ijshockeyend Nederland naar uit heeft gekeken. Hou daarnaast op zondag vooral onze social media kanalen Facebook, Twitter en Instagram in de gaten. Met nieuws, foto’s en video’s houden wij jou up to date.

Road to Super Sunday

De zes finalisten zijn allemaal als eerste geëindigd in de poulefase van het bekertoernooi. Bij de U12 was Amstel Tijgers Zwart veruit de sterkte in hun poule. Alle zes de wedstrijden werden in winst omgezet. Tegenstander Smoke Eaters Geleen eindigde in hun poule op gelijke hoogte met HIJS Hokij Den Haag Rood, maar het doelsaldo van de Limburgers was één goal beter. Vandaar dat zij in de finale strijden met de Amsterdammers van Amstel Tijgers Zwart.

Zowel Red Eagles Den Bosch U14, als HIJS Hokij Den Haag U14 lieten er geen gras over groeien in hun poules. Beide teams pakten een 100% score en staan daarom terecht in de finale.

Bij de U16 gaat de strijd tussen Tilburg Trappers en opnieuw HIJS Hokij Den Haag. De Trappers wonnen al hun bekerduels en werden dan ook eerste in de poulefase. HIJS Hokij Den Haag leverde een nek-aan-nek race af met Amstel Tijgers U16 Zwart. Uiteindelijk was het doelsaldo van de Hagenaars één goaltje beter dan dat van de Amsterdammers. Daarom zien we HIJS Hokij Den Haag om 16:00 uur op het ijs verschijnen als de puck wordt gedropt voor de U16 finale.

Livestream

Sportsbroadcasting.nl zorgt zondag voor een livestream. Ben je zondag niet in Eindhoven, dan kun je via de stream tóch op de hoogte blijven van alle wedstrijden.