Eerste nederlaag HIJS in Herentals, Laco Geleen Eaters aan kop


HYC Herentals HIJS Hokij Den Haag Face-Off
Foto: Kurt Tops

Gisteren vijf duels op de zondagavond in de BeNe League. Daaronder de topper tussen HYC en HIJS Hokij Den Haag, en de ‘derby’ tussen Luik Bulldogs en Eaters Geleen.

ERA Renomar HYC – HIJS Hokij Den Haag 7-4

De kraker van de avond vonden wij in Herentals; daar Stond ERA Renomar HYC vs HIJS Hokij Den Haag op het programma. Van Musscher was geschorst na zijn wegzenden op vrijdag, en dus ontbrak er een complete lijn bij de Hagenaars. Coach Eimers zoekt nooit excuses achter ontbrekende spelers, en dus ging men er goed voor zitten. Binnen zes minuten keek HIJS tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Mitch Morgan en Ben Coolen. Den Haag haakte aan door de treffer van Jeffrey Melissant, maar twee Belgische treffers zette een 4-1 stand op het bord.

HYC Herentals HIJS Hokij Den Haag Face-Off
Foto: Kurt Tops

HIJS knokte zich knap terug via treffers van Gibbs Sjodin, Alan van Bentem en opnieuw Jeffrey Melissant, maar kreeg een tik te verwerken toen Ben Vercammen de 5-4 binnentikte. In het slotstuk was HIJS niet bij machte langszij te komen, en zag het de thuisploeg via twee treffers de eindstand op 7-4 bepalen, waarmee Den Haag op de eerste nederlaag werd getrakteerd.

Luik Bulldogs – Laco Eaters Geleen 3-6

Na de thuisoverwinning van zaterdag tegen Antwerp Phantoms werd het “Belgische weekend” van de Eaters zondagavond gecompleteerd met een bezoek aan Luik, voor de wedstrijd tegen de Bulldogs. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en zocht de kleedkamer op met een 2-0 voorsprong. In de tweede periode trokken de Eaters het initiatief echter naar zich toe en kwamen ze, onder andere door drie goals van Vadim Gyesbreghs, op een overtuigende voorsprong.

In de derde periode scoorde Luik een powerplay goal en maakte Geleen nog een goal short-handed. De zege kwam echter geen moment meer in gevaar voor de Laco Eaters. Ondanks de scoringsdrift van Gyesbreghs eindigde Lars van Sloun de wedstrijd met de meeste punten (twee goals, drie assists). De Laco Eaters gaan door de overwinning aan kop van de BeNe League

Dolphin Kemphanen – Amsterdam Tigers 5-2

De wedstrijd in Eindhoven startte vanwege de (geslaagde!) Super Sunday pas om 20.15. Amsterdam Tigers hoopten op bezoek bij Dolphin Kemphanen hun overwinning van een dag eerder tegen Luik een vervolg te geven. De start was veelbelovend, getuige een short handed goal waarmee ze op voorsprong kwamen. De gelijkmaker van Eindhoven werd op passende wijze beantwoord, waardoor Amsterdam wederom op voorsprong kwam: 2-1.

Hierna stelde captain Ritchie van Hulten echter orde op zaken voor de Kemphanen en boog de stand hoogstpersoonlijk om naar een voorsprong. Het verzet van de Tigers was hiermee gebroken, waardoor Eindhoven kon uitlopen naar een 5-2 overwinning.

Kemphanen Tigers Face-Off
Foto: ISO Sports, Roel Louwers

Red Eagles Den Bosch – Tilburg Trappers Toekomstteam 1-8

Hekkensluiter Red Eagles Den Bosch kreeg nummer één na laatst Tilburg Trappers op bezoek. Een potentieel spannende pot dus, wat tot de helft van de wedstrijd ook het geval was. Tot dan toe had Den Bosch goed partij geboden en de schade beperkt gehouden tot een 1-2 achterstand. Tilburg liep in de tweede periode nog uit tot 1-4 en een opstootje en resulterende roughing penalties vormden het slotakkoord van het middenstuk. In de derde periode ging het hard; Tilburg scoorde maar liefst vier keer om te komen tot de 1-8 eindstand. De stand blijft na deze wedstrijd onveranderd onderin, wel kunnen de Trappers na de tweede overwinning in de BeNe League weer iets omhoog kijken.

Antwerp Phantoms – AHOUD Devils Nijmegen 1-4

Na de nipte nederlaag in extremis tegen Geleen, wilde Antwerp dit keer de volle buit grijpen op IJsbaan Ruggeveld. Hiervan moest AHOUD Devils Nijmegen het slachtoffer worden.

Na een doelpuntloze eerste periode, nam Nijmegen vroeg in het tweede tijdsbestek de leiding. Wessel Copier vond het net, vlak na het verstrijken van een tijdstraf voor Rick Wijnen. Acht minuten later verdubbelden de Nijmegenaren de voorsprong door een goal van Justin Evers. Een goal van Peter Bartek bracht de thuisploeg laat in de tweede periode terug in de wedstrijd, maar door goals van Levi Houkes en Aivaris Bendzius gingen de Devils huiswaarts met een 1-4 zege.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Laco Eaters Geleen 8 5 1 1 1 18 +18
2 Eindhoven Kemphanen 9 6 0 0 3 18 +9
3 ERA Renomar HYC 7 5 1 0 1 17 +23
4 Unis Flyers Heerenveen 8 5 0 1 2 16 +13
5 AHOUD Devils Nijmegen 8 5 0 0 3 15 +17
6 HIJS Hokij Den Haag 6 4 1 0 1 14 +14
7 Chiefs Leuven 6 3 0 1 2 10 -7
8 Zoetermeer Panters 8 2 1 1 4 9 +3
9 Luik Bulldogs 8 3 0 0 5 9 -9
10 Amsterdam Tigers 8 3 0 0 5 9 -15
11 Trappers Toekomstteam 7 2 0 0 5 6 -10
12 Antwerp Phantoms 7 2 0 0 5 6 -12
13 Red Eagles Den Bosch 7 0 0 0 7 0 -49

Previous Tilburg Trappers blijft winnen en blijft op kop in Oberliga
Next Amsterdam, Den Bosch en Den Haag winnaars op Super Sunday