Tilburg Trappers blijft winnen en blijft op kop in Oberliga


Trappers Preussen Berlin Face-Off
F0to: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers ontving gisteren op de eigen Stappegoor de Saale Bulls uit Halle. Vrijdag won het moeizaam bij Timmendorfer Strand, gisteren ging het moeizaam tegen Saale Bulls. Trappers won, voor de zestiende keer op rij, met 2-1.

HEERSEND TRAPPERS

Ondanks het gemis van vijf vaste krachten was Tilburg in eigen huis de baas tegen de gasten uit Halle. Dat de Duitsers niet op achterstand werden gezet, was vooral de verdienste van goalie Patrick Cerveny. Hij onderscheidde zich met diverse puike reddingen en zorgde ervoor dat de nul aan Tilburg zijde bleef staan. Zoals het dan zo vaak gaat, valt de treffer dan aan de andere kant. Steven Tarasuk bracht Bulls aan de leiding, tot ongeloof van het publiek.

COMEBACK

De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Net als in de eerste periode was Trappers de bovenliggende partij, en halverwege het middenstuk knalde Alexei Loginov de verdiende gelijkmaker tegen de Duitse touwen. Voor Tilburg het sein om de duimschroeven aan te draaien. In de slotfase kreeg de ploeg van Bo Subr een 5-on-3 powerplay, die benut werd door een goal van Mickey Bastings. De voorsprong was terecht, ook gezien de SOG verhouding van 27-14. In de slotperiode was het spel onrustig, en drongen de gasten aan. Tot scoren kwam het echter niet en zo kon Trappers de zestiende zege bijschrijven.

Concurrent IceFighters Leipzig won met 3-2 van Moskitos Essen. Zodoende blijft Trappers met een marge van twee doelpunten op kop van de Oberliga. De samenvatting van het duel vind je hieronder

Previous Hurricanes en Rangers winnen na shoot-outs, Oilers verslaan Bruins
Next Eerste nederlaag HIJS in Herentals, Laco Geleen Eaters aan kop