Hurricanes en Rangers winnen na shoot-outs, Oilers verslaan Bruins


Face-Off NHL Recaps

Een klein programma vannacht in de NHL met slechts drie wedstrijden die gespeeld werden. Cor Machielsen praat je bij over wat er gebeurde in de snelste competitie ter wereld!

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 4-3 SO

Scott Darling maakte 32 saves voor de Hurricanes en beëindigde daarmee een vier game winning streak van Nashville. Iedere periode was de score 1-1. Voor de Hurricanes scoorde Josh Jooris, Victor Rask en Justin Williams. Voor de Predators waren Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm en Craig Smith succesvol. In de OT kreeg Nashville zelfs nog twee minuten een man meer situatie maar konden er niet van profiteren. In de SO was het Teuvo Teravainen met de winnende.

New York Rangers – Vancouver Canucks 4-3 SO

De Rangers wonnen voor de achtste keer op rij in de Madison Square Garden. Daarbij schoten de Rangers maar twintig keer op het doel van de Canucks, maar Jakob Markstrom moest toch drie keer vissen. Henrik Lundqvist kreeg 32 schoten op zich af en liet er ook drie door.
De goals van Vancouver werden gemaakt door Loui Eriksson, Jake Virtanen en Sam Gagner. De goals van New York kwamen op naam van Jesper Fast, Michael Grabner en Jimmy Vesey en Vesey maakte ook de winnende shoot-out in de zevende ronde.

Boston Bruins – Edmonton Oilers 2-4

Om toch maar weer eens een wedstrijd te domineren had coach Todd McLellan zijn lijnen gewisseld en Leon Draisattl een center plek gegeven met Ryan Strome en Drake Cagiulla als zijn wingers. Dat betaalde zich uit in TD Garden in Boston. De Oilers overklasten de Bruins qua schoten, want na 40 minuten was dat 26-10.  Maar er stond wel een 2-2 stand op het scorebord. Een power-play goal van David Pastrnak, en een tip-in van David Krejci zorgden voor de Boston goals. De Oilers goals kwamen van Patrick Maroon en Adam Larsson. In de derde periode pakten de Oilers de winst door goals van Ryan Strome en Leon Draisattl. Connor McDavid assisteerde met twee assists.

Previous NHL Power Rankings: Rangers en Islanders op stoom
Next Tilburg Trappers blijft winnen en blijft op kop in Oberliga