Moeizame week voor Sprong en zijn Penguins


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Met deze ploeg kwam hij de afgelopen twee weken vier keer in actie. Daarnaast hebben we het natuurlijk over de positie van Sprong op de ranglijsten!

PENS TWAALF KEER ONGESLAGEN

De week van de Penguins begon goed. Op woensdag werd Lehigh Valley Phantoms (Philadelphia Flyers) verwelkomd in het Mohegan Sun Arena at Casey Plaza. De Pens kenden een bliksemstart, want al na 31 seconden wist Ryan Haggerty de score te openen namens de thuisploeg. Lehigh Valley was wakker en reageerde een kleine vijf minuten later met twee snelle goals. Pens-keeper Casey DeSmith werd het vuur aan de schenen gelegd, met zestien schoten op doel in het eerste tijdsbestek. Helaas stond onze landgenoot op het ijs toen de tweede Phantoms-goal gescoord werd. De thuisploeg kwam echter terug en, dankzij de lijn van Dea – Aston-Reese – Haggerty sleepte het een 4-2 zege over de streep. Het drietal was betrokken bij drie van de goals. Dit betekende de vijfde zege en het twaalfde ongeslagen duel op rij voor Wilkes-Barre/Scranton!

SYRACUSE TWEEMAAL TE STERK

Op vrijdagavond werd de eerste van twee duels tegen Syracuse Crunch (Tampa Bay Lightning) gespeeld. Opnieuw had Wilkes-Barre/Scranton het moeilijk in de eerste periode, en dit keer kwam het niet zo goed weg als tegen de Phantoms. Na twintig minuten ijshockey moest keeper Casey DeSmith al drie keer vissen. Hij werd belaagd met veertien schoten op doel. De Penguins vochten zich terug en kwamen terug dankzij goals van Colin Smith en Dominik Simon. Dichterbij kwam de ploeg van Sprong niet; empty-netters van Carter Verhaeghe en Michaël Bournival maakten een definitief einde aan de zegereeks.

Ook op zaterdag ging Syracuse er met de punten vandoor. De eerste periode was spannend met goals over-en-weer: 2-2. In de tweede periode nam de Crunch echter afstand, dankzij goals van Bournival en Matthew Peca. Frankie Corrado maakte het nog spannend in Pennsylvania, maar een gelijkmaker bleef uit; 3-4.

SPRONG ZAKT WEG

Deze puntloze week heeft Daniël geen goeds gebracht. Inmiddels is hij niet meer te vinden in de Top 20 van de puntenlijst van de AHL en zijn negen goals in zeventien duels leveren nu een gedeelde achtste plaats op op de topscorerslijst. Op de lijst voor rookies staat hij nu op een gedeelde zevende plek, met zijn veertien punten in zeventien duels. Desondanks is dit natuurlijk nog steeds enorm knap voor iemand die in zijn eerste AHL-seizoen zit.

Previous Amsterdam, Den Bosch en Den Haag winnaars op Super Sunday
Next Gabriel Landeskog (Colorado Avalanche) vier duels geschorst