Tampa, Toronto en Montreal heersen in West; kunst- en vliegwerk Vancouver zet door


Pacific Division: Vancouver en Calgary zetten de toon.

Een paar mooie divisie wedstrijden en de jonkies uit Vancouver halen iedere keer hun puntjes binnen. Ze verliezen wel maar dan pas na overtime of shootouts, en dat levert dan toch weer punten op. L.A. Kings blijft ondanks de trainerswissel teleurstellen en het sprookje van vorig jaar zal door Vegas Golden Knights niet herhaald gaan worden.

Anaheim Ducks het kan vriezen en het kan dooien

De week van de Ducks begon uitstekend met een overtime winst (3-2) tegen de Blue Jackets. De drie goals werden allemaal gescoord door Cam Fowler.

Daarna was er een heuse divisie clash met de L.A. Kings die net hun coach hadden ontslagen. Dat werd een prooi voor de Kings met 4-1. De dag daarna wederom een divisie wedstrijd, dit keer tegen de Calgary Flames, na een 2-0 voorsprong te hebben verspeeld zorgde captain Ryan Getzlaf voor de broodnodige winst (3-2). In alweer de vierde wedstrijd deze week van de Ducks kwamen de Wild op visite in het Honda Center. De mannen uit Minnesota gingen er vandoor met een 5-1 overwinning.

Arizona Coyotes pakken een puntje in slechte week

De mannen uit Arizona kregen in het begin van de week de Flyers uit Philadelphia op bezoek. Met 2-5 werd het dus 0 punten in Phoenix. De herkansing kwam twee dagen later toen de Coyotes op bezoek gingen in Philadelphia. Daar konden ze een 4-2 voorsprong na 26 minuten niet over de streep trekken. De Flyers kwamen terug naar 4-4 en in overtime was het Shayne Gostisbehere die ervoor zorgde dat de Coyotes maar een punt over hielden aan de dubbele ontmoeting.

De doortocht naar Pittsburgh leverde ook niets op. Zelfs geen goal kon er gemaakt worden tegen Casey DeSmith, die met zijn shutout zorgde voor een 4-0 nederlaag.

Calgary Flames misschien wel de dark horse in de Pacific dit seizoen

Deze week van de Flames bestond uit maar twee wedstrijden, en wel tegen twee teams uit de Pacific. De Flames kwamen woensdag pas voor het eerst deze week in actie op bezoek in Anaheim tegen de Ducks. Dat werd geen succes. Ondanks haast het dubbele aantal schoten op goal, en de terugkomst van een 2-0 achterstand, werd er toch met 3-2 verloren. De tweede wedstrijd was in Los Angeles tegen de Kings. Daar pakte back-up goalie David Rittich zijn eerste shutout in de NHL door alle 21 schoten te stoppen van de Kings. Via Travis Hamonic kon men twee punten mee terug nemen naar Canada 0-1.

Edmonton Oilers van oogstrelend naar dramatisch hockey binnen een week

Na een glorieuze vorige week met vier overwinningen op rij en een virtuele eerste plaats in de divisie, werd er deze week louter verloren. Het begon op bezoek in Washington bij de regerend kampioen. Ovi en co waren te sterk met 4-2. Een dag later kon men aantreden in Florida tegen het team in vorm; Tampa Bay Lightning. Ook hier een dik verlies met 5-2. En als je in Florida bent mag je door naar Sunrise, waar Florida Panthers resideren. De nummer laatst in de Atlantic had weer een fitte Roberto Luongo in de goal staan en dat hebben de Oilers geweten. Ze konden hem maar een keer passeren, terwijl Cam Talbot vier keer kon vissen. (4-1). Dat je zo ver weg kan zakken binnen een week, van snel en flitsend hockey naar een stel wat oogt alsof ze nog nooit hebben samengespeeld. Werk aan de winkel in Edmonton.

LA Kings trainerswissel levert nog geen echte verbetering op

De week begon uitstekend voor de Kings met een 4-1 overwinning op divisie genoot Anaheim Ducks dankzij een goal en twee assists van Ilya Kovalchuk.

Daarna kwam de Wild op bezoek. Die zijn in goede vorm, want na winst op Anaheim pakten ze ook even de Kings in met 1-3 (al was de 1-3 een empty netter). Ook tegen de Flames werd in eigen huis verloren. 0-1 doordat David Rittich zijn eerste shutout in de NHL pakte.

San Jose Sharks goede begin werd in mineur afgesloten

De Sharks begonnen de week met winst op de Wild, na een 3-3 op 43 minuten werd de matchwinnaar Barclay Goodrow. Hij tikte de 4-3 binnen.

Daarna mocht men op bezoek in Dallas. Er dreigde eenzelfde scenario. 3-3 na 47 minuten. Alleen maakten dit keer de Stars de winnende via Devin Shore en bleven de twee punten in Texas. De volgende dag was het door naar St. Louis en daar liepen de Sharks zich stuk op Chad Johnson. Hij pakte een shutout en de Blues wonnen met 4-0.

Vancouver Canucks blijven punten scoren

Al met al blijft de koploper zijn puntjes pakken. Ook al wint men niet, pakken ze toch een puntje omdat het na zestig minuten gelijk staat. Zo ook tegen de Red Wings. Shootouts moesten de beslissing brengen. Alleen Dylan Larkin wist te scoren wat dus de 3-2 winst betekende voor de Wings. Door naar Boston. Wat daar gebeurde is eigenlijk niet te analyseren, maar de Canucks wisten te winnen met 8-5. Bo Horvat scoorde twee goals en had twee assists.

Op bezoek bij de Sabres konden ze de zekere winst niet over de streep trekken. Tot de 57e minuut stond men met 3-1 voor, daarna werd er nog twee keer gescoord door de mannen uit Buffalo. Nikolay Goldobin miste de shootout waardoor er deze week “maar” vier punten mee terug konden naar Vancouver.

Vegas Golden Knights gaan het sprookje van vorig seizoen niet herhalen

Vegas begon de week in Toronto tegen de Maple Leafs. Alleen Cody Eakin kon een goal mee pikken, en Vegas verloor met 3-1. Door naar Ottawa. Daar werd beter gescoord. Eerst werd een 3-0 voorsprong verspeeld (de Senators kwamen terug tot 3-3), maar een minuut na de gelijkmaker stonden de Knights alweer voor door de 3-4 via William Carrier. Pierre-Edouard Bellemare bepaalde de eindstand op 3-5. Het rondje Canada ging verder met een bezoek aan Montreal. Oud-Knight Tomas Tatar scoorde de game winning goal zodat de mannen uit Sin City werden getrakteerd op een 5-4 nederlaag.

 

Stand in de Pacific:

  1. Vancouver Canucks – 18 gespeeld – 22 punten
  2. Calgary Flames – 17 gespeeld – 21 punten
  3. San Jose Sharks – 17 gespeeld – 19 punten
  4. Edmonton Oilers – 16 gespeeld – 17 punten
  5. Anaheim Ducks – 18 gespeeld – 17 punten
  6. Arizona Coyotes – 15 gespeeld – 15 punten
  7. Vegas Golden Knights – 17 gespeeld – 15 punten
  8. L.A. Kings – 16 gespeeld – 11 punten
Previous Amsterdam wint van concurrent Mechelen, Geleen raast langs Antwerp
Next Leuven vloert Den Haag, Geleen wint streekderby, Herentals op kop