Los Angeles Kings slachtoffert coach John Stevens voor slechte start


Voormalig-coach John Stevens (midden) na het winnen van de Stanley Cup in 2012 (foto: Orange County Register).

Hoofdcoach John Stevens is ontslagen door zijn club Los Angeles Kings, zo is zojuist bekend geworden. Ook Stevens’ assistent Don Nachbaur is de laan uit gestuurd. De Kings houden Stevens verantwoordelijk voor de slechte start van het seizoen. Na dertien wedstrijden staan de Kings onderaan in de Western Conference met een record van 4-8-1. Daarnaast gingen er geruchten rond dat de spelersgroep van Los Angeles niet langer geloofde in Stevens’ plannen. Willie Desjardins (coachte Canada tijdens de afgelopen Winterspelen) zal als interim-coach de ploeg overnemen. Hij neemt Marco Sturm (coachte Duitsland naar het zilver tijdens diezelfde Winterspelen) mee als assistent.

Einde van succesvol tijdperk

Met dit ontslag komt er een einde aan een lange arbeidsverhouding. Stevens sloot zich in 2011 al aan bij de Kings, toen hij als assistent van toenmalig hoofdcoach Terry Murray werd aangenomen. Tijdens Stevens’ eerste seizoen in L.A. (2011-2012) werd Murray vervangen door Darryl Sutter, maar kon Stevens aanblijven. Als de rechterhand van Sutter won hij zowel in 2012 als in 2014 de Stanley Cup met de Kings. Nadat Sutter na het seizoen 2016-2017 werd ontslagen, mocht Stevens het stokje overnemen. Lang duurde die periode dus niet, want na iets meer dan een jaar is Stevens die baan alweer kwijt.

Previous Trappers kruipt door het oog van de naald tegen Preussen Berlin
Next Den Haag slaat toe in Geleen, Nijmegen wint van Zoetermeer