Trappers kruipt door het oog van de naald tegen Preussen Berlin


Tilburg Trappers moest het tegen ECC Preussen Berlin doen zonder Mickey Bastings, Ryan Collier, Nick de Ruijter, Brock Montgomery, Boet van Gestel en Alexey Loginov. Het laatste duel voor de internationale break werd pas in overtime gewonnen met een eindstand van 6-5. Verassend genoeg was het een zeer spannende wedstrijd. Cindy Scheffers praat jullie bij over het duel tussen de nummer 1 en de hekkensluiter van de Oberliga Nord.

Tilburg Trappers Hannover Scorpions IJshockey Face-Off
Ruud Leewesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn

Opgewassen tegen elkaar

Ruud Leeuwesteijn mocht voor de tweede keer dit weekend op goal staan. In de eerste paar minuten van de wedstrijd leek het redelijk gelijk op te gaan tussen de twee teams. Toch wist Jonne de Bonth al in de vierde minuut de 1-0 op het scoreboard te zetten. Zijn eerste thuisgoal van dit seizoen. Het bleef gevaarlijk rondom de goal van Preussen. Trappers wisten echter de puck niet langs goalie Erik Reukauf te krijgen. Langzaamaan leken de Trappers de overhand te krijgen. Met een schamele voorsprong van 1-0 voor Tilburg, zochten de teams na de eerste periode de kleedkamers op.

Reno de Hondt. Foto: Tilburg Trappers

Driemaal is scheepsrecht

Ook in het begin van de tweede periode leken, verassend genoeg, beide teams tegen elkaar opgewassen te zijn. In de 26e minuut viel de 1-1 door Jakub Rumpel. Tilburg kwam vlak daarna weer op voorsprong, toen Nardo Nagtzaam de verdediging van Preussen voorbij kon schaatsen en de puck aan Kevin Bruijsten gaf die de 2-1 kon maken. Het leek de goede kant op te gaan voor de Tilburgers. Reno de Hondt schoot driemaal achter elkaar op de goal van Preussen, waarbij de derde keer scheepsrecht was. De voorsprong liep uit tot een 3-1 in de 29e minuut. Iets meer dan een minuut later leek iedereen naar de puck te staren terwijl Marvin Krüger hem zomaar langs de Tilburgse goalie kon schieten. De stand werd 3-2. Tijdens powerplay voor Tilburg in de 36e minuut kon Bruijsten, nadat hij van de ene kant naar de andere kant van het veld schaatste, het rubber over goalie Erik Reukauf heen tikken. Met 4-2 op het scoreboard gingen de teams de laatste pauze in.

Jordy Verkiel. Foto: Arie Leeuwesteijn

Zwakke derde periode

Beide teams begonnen even sterk aan de derde periode. In de 45e minuut was het echter schrikken toen Jordy Verkiel, pal voor de goal van de Tilburgers, de puck uit handen gaf aan Vincent Rebel, die daardoor de 4-3 voor Preussen kon maken. Vijf minuten later keek iedereen verbaast naar het scoreboard, waarop inmiddels 4-4 te lezen was. Justin Ludwig kon het rubber voor Preussen langs de Tilburgse goalie krijgen. Tilburg riep hierna verstandig een time-out in. Opvallend was dat de Tilburgers vaak de puck kwijtraakten. Veel belangrijke passes kwamen niet aan waardoor kansen niet benut konden worden. Wellicht was vijf games in tien dagen, met ook nog eens veel geblesseerde spelers, te veel voor Tilburg. Het leek net alsof Trappers geen concentratie hadden. Door een prachtige onderschepping wist Jordy Verkiel de Tilburgers toch nog op een voorsprong te zetten in de 54e minuut. De stand bleef niet lang 5-4. Tijdens de (volgens de Tilburgse supporters onterrecht gegeven) straf voor high sticking van Mitch Bruijsten zette Preussen een time-out in. Ook de Duitste goalie ging eruit. De 5-5 viel nog tijdens dezelfde powerplay in de 57e minuut door Can Matthäs.

Tegen alle verwachtingen in werd het overtime tussen Tilburg en Berlijn. De overwinning voor Preussen, dat overigens maar twaalf spelers mee had genomen, kwam gevaarlijk dichtbij. Reno de Hondt wist echter vliegensvlug voor Tilburg in overtime te scoren. Daarmee won Tilburg Trappers met 6-5 OT van ECC Preussen Berlin. Volgende week worden er geen wedstrijden in de Oberliga gespeeld, waardoor de teams hun welverdiende rust krijgen. Hopelijk staan de Tilburg Trappers na deze rust weer een stuk sterker op het ijs.

 

 

 

Previous Edmonton, Calgary en Vancouver sluiten aan in de top van de league
Next Los Angeles Kings slachtoffert coach John Stevens voor slechte start