Den Haag slaat toe in Geleen, Nijmegen wint van Zoetermeer


Face-Off IJshockey Beker

Den Haag heeft uitstekende zaken gedaan door de bekertopper te winnen van Geleen. AHOUD Devils Nijmegen won in eigen huis van Zoetermeer. De top-4 is bekend, de eindranking nog niet.

MICROZ EATERS GELEEN – CAIROX HIJS HOKIJ 5-9

Na de eerste nederlaag in de bekercampagne in Heerenveen waren we, samen met de ruim 600 toeschouwers,  benieuwd naar de reactie van de Eaters-troepen van Coach Andy Tenbult. In de eerste periode dwong de thuisploeg snel wat kansen af, het was echter Cairox Hijs dat op voorsprong kwam via Alan Van Bentem. Microz Eaters liet wenkende kansen liggen maar kon dankzij een mooie inspanning van Matt Beer toch op gelijke hoogte komen.

Dadelijk bij het aanvatten van de tweede periode kon Tom Marx de Limburgers snel op voorsprong knallen. Het gejuich van de thuisaanhang werd door HIJS-forward Van Bentem afgebroken door de onmiddellijke gelijkmaker. De Hagenezen speelden eenvoudig vooruit en maakten de afgedwongen kansen makkelijk af. Jurryt Smid kon een Haagse powerplay benutten om de bezoekers 2-3 voor te schieten. Op het half uur volgde een dubbel salvo van de troepen van Eimers. Joey Oosterveld en Donny Van Musscher vergrootten de Haagse voorsprong en Eaters nam een Time Out om weer wat lijn in het spel te kunnen brengen. In minuut 34 maakte Jasper Kick er droogjes 2-6 van. Eaters goalie Rowan Delil werd ingeruild voor Michael Sterkens en handige Lukasz Bartak verkleinde de achterstand naar 3-6.

In de slotperiode bleek Microz Eaters niet bij machte een vuist te maken. Integendeel, Viktor Gibbs Sjodin en routinier Kick konden de kloof weer uitdiepen. In deze warrige derde periode konden Lars Van Sloun en Yan Turcotte weliswaar nog tegenscoren, maar het was Raymond Van Der Schuit die de 5-9 eindstand op het scorebord knalde. Hijs met de drie punten de bus weer in naar Den Haag, terwijl Microz Eaters Limburg toch wel een donker weekend beleefde.

Dadelijk na deze thuispandoering vroegen we Alf Philippen, assistent coach van Geleen, om een reactie ; “Tja, negen doelpunten thuis moeten slikken is meer dan pijnlijk. Hijs bleek ontzettend efficiënt vanavond. Wij hadden in de eerste periode een viertal topkansen maar lieten na te scoren. En in die tweede periode was quasi elke aanval van de bezoekers raak. Gisteren was het meer een schaakspel met een thuis steeds sterk spelend Heerenveen. We hadden kunnen winnen van Unis Flyers, vandaag tegen Den Haag waren we als groep duidelijk niet goed genoeg.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – ZOETERMEER PANTERS 4-2

Zondagavond nam AHOUD Devils Nijmegen het in eigen huis op  tegen Zoetermeer Panters. Deze wedstrijd ging de boeken in als een wedstrijd waar hard gewerkt moest worden om de punten in Nijmegen te houden.

Bij de start van de wedstrijd waren beide teams erg aan elkaar gewaagd: er werden veel kansen gemist en veel schoten worden afgevuurd op de goal door zowel de thuisploeg als de gasten uit Zoetermeer. Het tempo lag erg hoog en halverwege de eerste periode zet Jay Huisman zijn ploeg op 1-0, door een fout in de verdediging van de thuisploeg af te straffen. Enkele minuten later ging Rick van Haren alleen op Zoetermeer goalie Kevin Riedijk af en wist zo de stand gelijk te maken met een 1-1 stand voor de Ahoud Devils .

GEMISTE KANSEN

In het middenstuk werden door beide teams heel veel kansen gemist en werd meerdere keren op het ijzerwerk geschoten. Niet alleen de thuisploeg had zichtbaar moeite met het scoren van goals, ook Zoetermeer  kwam moeilijk tot scoren. Het duurde tot laat in de tweede periode dat Dusan Kmec de tweede goal voor Zoetermeer wist te scoren. Opnieuw was de voorsprong van korte duur; Nick de Jong bracht de stand op 2-2 door een hard schot vanaf de blauwe lijn. Enkele minuten voor het einde van deze tweede periode wist R.J. Reed de 3-2 binnen te schieten.

CLOSE GAME

De wedstrijd ging er lekker stevig aan toe in het slotstuk. Zo kregen de Ahoud Devils genoeg kansen maar vielen er weinig goals; voor de gasten uit Zoetermeer ging het niet veel beter. Panters goalie Kevin Riedijk kwam te ver uit zijn goal kwam en daar maakte Ritchie van Hulten gebruik van door via een mooi schot de 4-2 binnen schoot. Al met al een terechte, maar zwaar bevochten zege van Nijmegen.

  Team GP W L OTW OTL GD PTS
1 Microz Eaters Geleen 12 10 2 0 0 +44 30
2 AHOUD Devils Nijmegen 11 8 3 0 0 +43 24
3 UNIS Flyers Heerenveen 9 7 2 0 0 +28 21
4 CAIROX Hijs Hokij 9 5 3 1 0 +24 17
5 Amsterdam Tigers 12 3 8 0 1 -32 10
6 Zoetermeer Panters 10 2 7 0 0 -9 6
7 Trappers Toekomst 9 0 9 0 0 -98 0
Previous Los Angeles Kings slachtoffert coach John Stevens voor slechte start
Next Heerenveen wint in Luik na overtime, Herentals boekt eerste zege in Leuven