Heerenveen wint in Luik na overtime, Herentals boekt eerste zege in Leuven


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisteren waren er in België twee duels voor de BeNe League. Heerenveen won na overtime bij Luik Bulldogs, terwijl Chiefs Leuven de tweede nederlaag moest slikken tegen Herentals.

LUIK BULLDOGS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 4-5 OT

Een onvervalste rematch van de halve finale, direct in het eerste speelweekend, tussen Luik Bulldogs en UNIS Flyers Heerenveen. De thuisploeg opende uitstekend en fel en nam binnen vier minuten een 2-0 voorsprong. Binnen 20 tellen van elkaar scoorden Lars Engwegen en Cheyne Matheson voor Bulldogs. Nadat er een raam uit de boarding vloog -en gerepareerd was- kwamen de bezoekers even snel langszij. Ronald Wurm en Marc Nijland brachten het evenwicht weer terug. De thuisploeg gaf een weerwoord door na een klein kwartier via Bryan Henry opnieuw de voorsprong te pakken. Met 3-2 werd de eerste dweilpauze aangevangen.

In het middenstuk ontspon zich een spannend gevecht tussen beide ploegen, waarbij Heerenveen twee maal toesloeg. Brent Janssen en de uitstekend spelende Adam Bezak zetten Flyers voor het eerst op voorsprong in het Médiacité. In het slotstuk bleef het nagelbijten voor de fans; halverwege bracht Lars Engwegen met zijn tweede treffer het evenwicht weer terug. Beide ploegen wisten in reguliere tijd de winnende treffer niet te forceren. Dat deed Heerenveen na amper 20 tellen in overtime wel, toen Marco Postma Tom Prodi verschalkte op een ogenschijnlijk houdbare puck. Een welkome overwinning voor de Friese brigade, die Luik met een ontevreden gevoel achterliet op de eigen ijsbaan.

CHIEFS LEUVEN – ERA RENOMAR HYC 3-5

Na de zeperd in de streekderby tegen Mechelen was Chiefs Leuven gebrand op een goed resultaat tegen Herentals. De bezoekers kenden een uitermate geslaagde bekercampagne met louter overwinningen. Leuven nam een 1-0 voorsprong via Reyn Vanwelssenaersmaar zag Herentals langszij flitsen via Kyle Brothers en Vincent Morgan. In het middenstuk beet Leuven prima van zich af en kwam het langszij via Dean Thurura op aangeven van Rino Dhondt. Het slotstuk liet een ongewijzigd spelbeeld zien; Leuven wenste zich niet zomaar opzij te laten zetten, maar moest vroeg de derde tegentreffer slikken door Ben Vercammen. Vier minuten voor tijd kwam Chiefs weer langszij door Rino Dhondt en leek overtime in de maak. Toch ging het gruwelijk mis voor de thuisploeg; een minuut na de gelijkmaker dompelde Kyle Brothers de Leuvenaren in rouw, waarna Preston Shupe de zege veilig stelde. Herentals pakte daarmee de eerste zege in het nieuwe BeNe League seizoen, terwijl Leuven voor de tweede maal met lege handen bleef staan.

Previous Den Haag slaat toe in Geleen, Nijmegen wint van Zoetermeer
Next München pakt shutout tegen Ingolstadt, Mannheim loopt verder uit