München pakt shutout tegen Ingolstadt, Mannheim loopt verder uit


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde zeventien, waarin de nummer twee Ingolstadt door München op een shutout werd getrakteerd en Mannheim maar doorgaat met winnen. Düsseldorf sluit ook weer aan bij de top door een zeer ruime overwinning op Wolfsburg. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

Eisbären Berlin – Schwenninger Wild Wings 5-3

Met 11.969 toeschouwers op de tribune kon het pas een feestje worden in de derde periode. Tegen de nummer laatst Wild Wings stond het na twintig minuten 2-3. Een powerplay goal van Brendan Ranford betekende de gelijkmaker en Daniel Fischbuch en Louis-Marc Aubry zorgde ervoor dat er gefeest kon worden in de Mercedes-Benz Arena Berlin.

Adler Mannheim – Augsburger Panther 4-0

De koploper had geen enkele moeite met de mannen uit Augsburg. Goalie Dennis Endras scoorde zijn tweede shutout van het seizoen door alle twintig schoten te stoppen van de Panthers. De mannen op het ijs van Mannheim hadden na veertig seconden al een voorsprong te pakken door Tommi Huhtala. Matthias Plachta scoorde een short handed goal vlak voor het einde van de eerste periode. In de laatste periode scoorde Marcukus Eisenschmid vanuit een powerplay situatie en David Wolf bepaalde de eindstand op 4-0.

Düsseldorfer EG – Grizzlys Wolfsburg 7-2

Düsseldorf stond na de eerste twintig minuten al met 4-1 voor. Bij deze ruime overwinning waren er drie spelers met drie punten voor de DEG. Alexander Barta met twee assists en een goal. Ryan McKiernan met drie assists en Braden Pimm met twee goals en een assist. DEG sluit weer aan bij de top.

ERC Ingolstadt – EHC Red Bull München 0-4

De nummer twee tegen de nummer drie, het was een gelijk opgaande strijd alleen de goalie van München Danny Aus den Birken was weer onpasseerbaar. Danny pakte al weer zijn derde shutout. Alle twintig schoten werden gestopt. Yannic Seidenberg scoorde in de eerste periode een powerplay goal. Patrick Hager bouwde de voorsprong verder uit in de tweede. De score werd in periode drie tijdens de laatste tien minuten nog verder opgevoerd door Maximilian Kastner en John Mitchell.

THOMAS SABO Ice Tigers – Iserlohn Roosters 7-1

De 4.530 toeschouwers uit Nürnberg konden eindelijk weer eens flink juichen. Maar liefst zeven keer werd er gescoord. Daardoor waren er veel spelers met twee punten. Philippe Dupuis leverde twee assists. Shawn Lalonde, Patrick Reimer en Daniel Weiss scoorde ieder een goal en gaven een assist.

Straubing Tigers – Krefeld Pinguine 2-3 SO

De Tigers hadden twintig procent meer schoten op doel maar hielden maar een punt over aan de confrontatie met de Pinguine uit Krefeld. Tim Miller bracht de Krefelder op voorsprong door een short handed goal in de eerste periode. Twee minuten na de openingsgoal bracht Jeremy Williams de ploegen weer op gelijke hoogte. Chad Costello bracht Krefeld weer op voorsprong in 38. Marcel Brandt bracht de clubs weer op gelijke hoogte. Daarna werd er niet meer gescoord. Ook niet in de overtime dus kwam het op shootouts aan. Daarin was Mathias Trettenes die voor de Pinguine de game winning penalty binnen schoot.

Pinguins Bremerhaven – Kölner Haie 2-3

De mannen uit Bremerhaven keken na de eerste twintig minuten al tegen een 1-2 achterstand aan. Pascal Zeressen en een powerplay goal van Felix Schutz betekende de 0-2 en de aansluitingstreffer kwam van de stick van Cory Quirk. Na 24 minuten was de voorsprong weer twee goals verschil doordat Schulz zijn tweede maakte en de derde voor Köln. Een late powerplay goal van Jan Urbas vijf minuten voor tijd betekende dat Bremerhaven alles of niets ging spelen. En bijna waren ze nog succesvol alleen viel de goal 0.5 seconden na de toeter.

Previous Heerenveen wint in Luik na overtime, Herentals boekt eerste zege in Leuven
Next Penguins beleven week om snel te vergeten; Sprong speelt alle duels