Tampa, Toronto en Montreal heersen in West; kunst- en vliegwerk Vancouver zet door

Atlantic Division: Overuren voor Detroit Red Wings

Het was een week waarin vooral Detroit veel werk voor zijn kiezen kreeg. Ondertussen stomen Tampa, Toronto en Montreal maar door.

Het went zonder Auston Matthews voor Toronto

Toronto Maple Leafs speelde deze week drie wedstrijden. De eerste twee werden thuis in de Scotiabank Arena afgewerkt. De derde wedstrijd was divisie kraker tegen Boston.

Op dinsdag zes november kwam Vegas Golden Knights en dankzij 36 reddingen van Frederik Andersen verlieten de bezoekers met lege handen Toronto.

Op vrijdag negen november was het New Jersey Devils die langs kwamen. Toronto liet in deze wedstrijd zien dat ze veel spelers hebben die goal kunnen maken. De wedstrijd werd met 6-1 gewonnen en voor Toronto waren er zes doelpunten makers. Deze overwinning zorgt er voor dat er met drie overwinningen op rij naar Boston gevlogen kon worden. Hier werd Toronto afgedroogd door Boston. 5-1 verlies aan de broek.

Een keer verlies en twee keer winst in een week voor Boston Bruins

Voor Boston Bruins drie thuiswedstrijden deze week. Op maandag 5 november was het Dallas Stars dat op bezoek kwam. Een intense wedstrijd met in de eerste vijf en halve minuut een shorthanded goal voor Dallas en een powerplay goal voor Boston. Hierna werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord. In de verlenging was het sterspeler Brad Marchand die de winnende goal voor Boston maakte.

Op donderdag acht november kwam Vancouver Canucks op bezoek in Boston. Een spectaculaire wedstrijd die met 8-5 verloren werd. Boston scoorde twee powerplay goals gelijk als de tegenstander. Aan het eind van de wedstrijd was het Torey Krug die het niet meer aan kon zien en op de vuist ging met Darren Archibald. Als beloning werd hij bestraft als aanstichter en kreeg tevens een misconduct penalty.

Op zaterdag tien november was de divisie kraker tegen Toronto. Deze werd dan eindelijk weer eens gewonnen door Boston. David Pastrnak was de grote man met een hattrick en een assist.

Wisselend succes in divisie ontmoetingen

Tampa Bay Lightning speelde deze week vier wedstrijden. Zondag vier november was er een divisie battle in en tegen Ottawa. Ondanks dat Ottawa de eerste periode dankzij twee powerplay goals de onderbreking in gingen wist Tampa Bay toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. De overwinning kreeg gestalte in de verlenging. Daar scoorde Yanni Gourde met zijn zesde van het seizoen de 4-3.

Dinsdag volgde er een thuiswedstrijd tegen het snelle Edmonton Oilers. Met twee goals en een assist leidde Nikita Kucherov Tampa Bay naar een 5-2 overwinning. Goalie Andrei Vasilevskiy maakte 33 reddingen. Met drie overwinningen op rij op zak volgde op donderdag acht november de  thuis wedstrijd tegen New York Islanders. De wedstrijd ontvouwde zich in een spannende strijd die pas 1 minuut 24 beslist werd door Tyler Johnson. Tien seconden voor het verstrijken van de tijd wist Steven Stamkos.

Zaterdag was er nog de wedstrijd tegen divisiegenoot Ottawa Senators. Deze wedstrijd werd zeer verrassend verloren met 6-4. Ondanks dat je veruit de sterkste in de divisie bent, kun je dus niet alles winnen.

Twee keer winst, twee keer verlies voor Montreal Canadiens

Montreal Canadians mocht deze week vier keer aantreden. De eerste twee wedstrijden waren in New York. Op maandag werd er gespeeld tegen New York Islanders. Montreal kwam in de eerste periode op een achterstand van twee goals, (3-1) maar wist in de twee volgende periodes een keer te scoren. Dit betekende verlengen, hierin werd niet gescoord dus penalty shots moesten de wedstrijd beslissen. Het was in de vijfde ronde Joel Armia die de punten voor Montreal pakte.

Eén dag later werd er tegen New York Rangers gespeeld. Ondanks twee goals van Max Domi en een 3-1 voorsprong in de wedstrijd, werd er niet gewonnen door Montreal. New York Rangers wist de wedstrijd te kantelen en met een 5-3 overwinning het ijs te verlaten. Montreal vloog terug naar huis om daar donderdag acht november in een divisie kraker Buffalo Sabres te ontvangen.

En een kraker werd het, Buffalo opende de score en tot de 4-4 werd er om en om gescoord. Tomas Tatar bracht daar verandering in, door voor Montreal de 5-4 te scoren. Toch wist Buffalo voor het sluiten van de markt nog de gelijkmaker te scoren. Er kwam een verlenging en hierin wist Buffalo de winst naar zich toe te trekken.

Zaterdagkwam Vegas Golden Knights langs om te kijken of er wat halen viel in Montreal. Nee dus. Voormalig speler van Vegas, Tomas Tatar was goed voor de winnende goal. Met deze goal verknald hij de terug komst in Montreal van Max Pacioretty die hier negen seizoenen lang op het ijs stond. Hij kreeg dan ook een staande ovatie van het thuis publiek toen hij het ijs betrad. Voor Tomas Tatar was het een fijn gevoel om de winnende tegen zijn oud collega’s, aldus de tot het bot gemotiveerde Tatar.

Jonge groep gaat goed in Buffalo

Buffalo Sabres kwamen de afgelopen week drie keer in actie. Op zondag stond er een uit wedstrijd tegen New York Rangers op het programma. Hier bleek eens te meer dat Rangers goalie Henrik Lundqvist nog steeds een gigantische sta in de weg is. Met 39 saves was hij er voor verantwoordelijk dat Buffalo niet meer dan een keer wist te scoren. Waardoor er met 3-1 aan het kortste eind getrokken werd.

Donderdag was er de divisie clash met Montreal Canadiens. Buffalo opende de score en tot de 4-4 werd er om en om gescoord. Tomas Tatar bracht daar verandering in om voor Montreal de 5-4 te scoren. Toch wist Buffalo voor het sluiten van de markt nog de gelijkmaker te scoren. Het was Jeff Skinner die met zijn tweede goal van de wedstrijd hiervoor tekende. In de verlenging was het Rasmus Ristolainen die de punten veilig stelde voor Buffalo.

Op zaterdag kwam het verrassend sterke Vancouver Canucks op bezoek. In een gelijk opgaande wedstrijd was het Vancouver wat een 3-1 voorsprong wist te pakken. Buffalo wist zich te herpakken en de stand gelijk te trekken tot 3-3. Dit was ook de stand aan het einde van de reguliere speeltijd. De verlenging bracht geen winnaar waarna  Buffalo de winst pakte na penalty shots.

Overuren voor Detroit Red Wings

Detroit Red Wings speelde drie wedstrijden deze week en hoe! Er werden overuren gedraaid door de gevleugelde uit Detroit. Drie keer verlenging waarvan twee keer ook nog eens de nodige penalty shots om een winnaar te verkrijgen. Maar goed, aan het einde van de week toch zes punten en dus weer een goede reeks.

Op dinsdag kwam het sterke Vancouver Canucks op bezoek. De bezoekers kwamen op een 2-0 voorsprong, maar deze achterstand werd nog op tijd recht getrokken. De verlenging bracht geen soelaas. In reeks penalty shots was het ster speler Dylan Larkin die Detroit de winst bezorgde. Op vrijdag negen november was het de beurt aan New York Rangers om hockeytown te bezoeken. Wederom moest er een 2-0 achterstand weg gewerkt worden. Dit lukte en zo werd er een verlenging afgedwongen. In de verlenging was daar Dylan Larkin die met een tip-in de punten in Detroit hield.

Zaterdag trad Detroit aan in Raleigh, Carolina, tegen Carolina Hurricanes. Dit keer ontstond er wederom een twee goals achterstand nu op de stand van 3-1. Het was Anthony Mantha die met twee goals een verlenging af wist te dwingen. In de verlenging werd niet gescoord dus kwamen er penalty shots. Dit keer was het Frans Nielsen die Detroit de winst bezorgde.

Weinig wedstrijden deze week voor Florida Panthers

Florida Panthers had een relatief rustig weekje en dat leek ze goed te doen. Twee wedstrijden en twee keer winst. Op donderdag werd Edmonton Oilers met 4-1 verslagen met 26 reddingen was Roberto Luongo de grote man aan Florida’s kant.

Op zaterdag werd er van New York Islanders gewonnen. De uitslag was 4-2. Opvallend: Florida scoorde tien punten (vier goals, zes assists) deze wedstrijd en die werden gemaakt door verschillende tien personen.

Vier keer in een week voor Ottawa

Ottawa Senators kwam de afgelopen week maar liefst vier keer in actie met wisselend succes. Zondag werd er thuis tegen de koploper in de divisie gespeeld. Tampa Bay Lightning wist het onderonsje pas in de verlenging te beslechten. Mark Stone liet twee assists aantekenen in deze wedstrijd.

Op dinsdag kwam New Jersey Devils op bezoek in Ottawa. Dit leverde een klinkende 7-3 overwinning op met man van de wedstrijd Mark Stone. Hij scoorde twee goals en twee assists.

Op donderdag deed Vegas Golden Knights de Canadese hoofdstad aan. Dit was geen aansprekend resultaat er werd met 5-3 verloren. Het verschil zat hem in twee powerplay goals.

Op zaterdag was er de uitwedstrijd tegen Tampa Bay deze werd zeer verrassend met 6-4 gewonnen. Matt Duchene een goal en twee assists en Colin White een goal en assists namen de Senators bij de hand.