BeNe League Preview: Is Antwerp Phantoms klaar voor het grote werk?


Antwerp Phantoms Face-Off
Foto: DiBoschki

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Réginald Delmarche laat zijn licht schijnen op Antwerp Phantoms.

Afgelopen seizoen:

Antwerp Phantoms heeft een tè rustig seizoen achter de rug. Zeker de tweede seizoenshelft leek de kern soms erg smal en de ambities bij wijlen nogal dunnetjes. Zeker niet van dien aard om de play-offs te halen of om het grote publiek terug naar het eigen Ruggeveldstadion te lokken. De ploeg eindigde op een tiende plaats en bleven zeven punten verstoken van de play-offs.

Aangetrokken/Vertrokken:

In Deurne is men nog volop het huiswerk aan het maken om het BeNe League team 2018/2019 vorm te geven. Dordrecht goalie Charlie Vocke heeft zich bij de Phantoms-groep gemeld, maar ligt nog niet onder contract. Voorts vervoegen Canadese Belg Dean De Souter, vorig seizoen actief in de CPJHL, alsook verschillende eigen jongeren zoals Senne Schrickx, Wannes Moons of Jarne De Guchtenaere de brede groep. De Antwerpenaren mikken nog op de komst van twee imports, ook hier zijn de gesprekken gaande.

Antwerp Phantoms, Face-Off, IJshockey, BeNe League

Wel definitief is de komst van Jens Engelen. De 26-jarige verdediger was tot twee jaar geleden één van de beste verdedigers in het land. Nu misschien wat minder scherp staand, maar spelinzicht en kunde heeft hij ongetwijfeld nog als de beste. En dat zal meer dan nodig zijn gezien het vertrek van o.a. kleppers als Matti Agemans, Arthur Legrand, Peter Bartek en Lukasz Bartak.

Vooruitblik:

Met een gedreven Coach als Gert Peeters weet je dat er een frisse wind gaat waaien. Benieuwd of de spelersgroep zich consequent aan een ongetwijfeld intensieve aanpak kan aanpassen. Niet iedereen zal dit kunnen of willen. De fysieke voorbereiding moet alleszins goed zitten en dus kan een goede start de slaagkansen op een succesvol seizoen enkel verhogen.

Keep an eye on:

Antwerp Phantoms BeNe League IJshockey Face-Off
Foto: Antwerp Phantoms

Zien we de ontbolstering van de broers Klijsen? Kevin De Winter en Patrick jr Van Noten zullen het vertrek van o.a. Bartak gedeeltelijk kunnen dichten. We kijken uit hoe snel Bram en Akke Klijsen hun stempel kunnen drukken op het wedstrijdgebeuren; want offensieve klasse hebben beide broers alleszins!

Voorspelling:

Bij Phantoms werkt men hard aan de toekomst. Terecht en er is ook mooi talent op komst; anderzijds vereist het BeNe League niveau ook kunde en kracht. Indien de bekercompetitie goed benut kan worden en het team als groep stappen zet, oogt het een mooi seizoen te worden. Als het echter in de Cup niet gesmeerd loopt, zou het BeNe kampioenschap wel eens erg lang kunnen duren voor de Antwerpse brigade.

Previous NHL Preview: Carolina Hurricanes; dark horse dit seizoen?
Next SHL Seizoen 2018-2019: De complete voorbeschouwing!