NHL Preview: Carolina Hurricanes; dark horse dit seizoen?


Carolina Hurricanes NHL IJshockey Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in  de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op Carolina Hurricanes.

Afgelopen seizoen

Zestien punten te kort voor een wildcard plek. Dit is tegenvallend te noemen. Van te voren was er de verwachting mee te strijden om een plek in de play-offs. Ook al moet men dit doen in de zware Metropolitan divisie.

Aangetrokken en vertrokken

In de loting van de NHL entry draft schoof Carolina Hurricanes negen plaatsen op en kregen de tweede keuze. Hier werd gekozen voor de zeer talentvolle en schietgrage Rus Andrei Svechnikov. Deze left winger kreeg ook meteen een NHL entry contract aangeboden, en zal derhalve direct zijn kunsten mogen vertonen. Petr MrazekCalvin de Haan en Dan Renouf zijn als free agent binnen gehaald. Cliff Pu en drie toekomstige draft keuzes komen in ruil voor Jeff Skinner in een deal met Buffalo Sabres. De klapper kwam echter in een deal met Calgary Flames. Michael FerlandDougie Hamilton en Adam Fox komen in ruil voor Elias Lindholm en Noah HanifinJoakim NordstromCam WardDerek RyanAndrew Miller en Jake Chelios verlieten als free agent de club.

Vooruitblik

Goede speler trades hebben er plaats gevonden voor Carolina Hurricanes. De gelouterde krachten als Justin Williams en captain Jordan Staal zullen de leiding nemen om zo met jonge gasten als Sebastian Aho en Andrei Svechnikov weer om de knikkers te gaan spelen.

Keep an eye on

Andrei Svechnikov. Zal zeer zeker de strijd aan gaan om de Calder Memorial Trophy in de wacht te slepen als beste rookie. Deze jonge winger heeft een uitstekend schot en een neusje voor het net.

Dougie Hamilton, Kan naast zijn verdedigende taken zeer goed het spel sturen van achteruit met goede passes.

Voorspelling

Deze groep beschikt over voldoende snelheid en hockey intellect om de play-offs te halen. Ik zie ze zelfs voor de conference finale halen, maar daar zal het schip stranden. Dit jaar nog net te kort voor het bereiken van de Stanley Cup finale.

 

Previous Kemphanen met veel oude bekenden op zoek naar eerherstel in Eerste Divisie
Next BeNe League Preview: Is Antwerp Phantoms klaar voor het grote werk?