Kemphanen met veel oude bekenden op zoek naar eerherstel in Eerste Divisie


Eindhoven Kemphanen Eerste Divisie IJshockey Face-Off

Het nieuws dat de Eindhoven Kemphanen dit BeNe-League seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan, kwam hard aan in de ijshockeywereld. Een groot deel van de spelers heeft inmiddels ergens anders onderdak. Toch gaan de Kemphanen door, voorlopig in de eerste divisie.

DE VERENIGING PAKT NU DOOR

Eindhoven Kemphanen Eerste Divisie IJshockey Face-Off
Het shirt waar de vereniging Kemphanen dit seizoen in zal spelen (Foto: Kemphanen)

De vereniging (zelfstandig opererend naast de voormalige BeNe League tak) gaf na het terugtrekken van het BeNe-team een statement af, waarin het aangaf voorlopig nog geen BeNe-team te zullen afvaardigen, hoewel dit zeker in de toekomstplannen past om ‘ooit’ te doen. Inmiddels is de spelersselectie waarmee de Kemphanen aan de slag gaan bekend geworden en mag de Eerste Divisie zich opmaken voor een nieuwe titelkandidaat.

Niels BrouwerJorn van Gestel, Junior van Hout, Arthur van den Hout, Damian Kluijtmans, Lucca Kluijtmans, Koen Bakker en Jeroen Raats zijn de BeNe League spelers die in Eindhoven blijven spelen. Verder bestaat het team onder andere uit twee vrouwelijke Oranje-internationals Michelle Noë en Anne van der Zande.

De voltallige selectie (tot nu toe) ziet er als volgt uit:

Junior van den Hout
Niels Brouwer
Anne van der Zande
Arthur van den Hout
Damien Kluijtmans
Evert Jan Roekel
Jeroen Raats
Joey Beeren
Jordy Plug
Kamil Romaniuk
Koen Bakker
Lucca Kluijtmans
Michelle Noé
Mika Plug
Mike Beeren
Mike Sparidaens
Olaf Jan Schöningh
Segun den Otter
Tom Hemmes
Jorn van Gestel

EERSTE OEFENDUEL

Op 23 september spelen de Eindhovenaren hun eerste oefenduel op eigen ijs, tegen Geleen. Om 19.00 uur wordt er gespeeld. De competitie start officieel op 29 september, zo is op de website van NIJB te lezen. Een officieel speelschema is echter nog niet bekend.

Previous NHL Preview: Hoe gaat New York Islanders verder zonder John Tavares?
Next NHL Preview: Carolina Hurricanes; dark horse dit seizoen?