NHL Preview: Hoe gaat New York Islanders verder zonder John Tavares?


New York Islanders Face-Off IJshockey

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op New York Islanders.

Afgelopen seizoen

Vorig seizoen was het niet veel bij de Islanders. Ze begonnen goed met fris en fruitig spel, maar vielen later in het seizoen ver terug. Het spel was vaak te wisselvallig en prima overwinningen werden afgelost met dramatische verliespartijen. Het seizoen kon al vrij snel de prullenbak in.

Aangetrokken en vertrokken:

Laten we het maar gelijk over John Tavares hebben. De steun en toeverlaat kon door nieuwe GM Lou Lamoriello niet overgehaald worden voor een extension bij zijn geliefde club. Hij ging liever ‘naar huis’, en vertrok na een lange transfersoap naar de Toronto Maple Leafs.

Daartegenover werd er niet heel veel binnen gehaald, en zeker niets wat de kwaliteiten van John Tavares een beetje kon evenaren. Tom Kuhnhackl kwam van Pittsburgh Penguins, Leo Komarov en Matt Martin kwamen van Toronto Maple Leafs en Valtteri Filppula kwam van Philadelphia Flyers. Bij elkaar genomen spelers die nog niet eens de veters van John Tavares mogen strikken.

In de draft hebben ze het dan wel weer erg goed gedaan en hebben ze een aantal zeer talentvolle spelers weten te strikken in Noah Dobson en Oliver Wahlstrom. De vraag is uiteraard of zij dit seizoen al aan zullen haken, maar aan de kwaliteit zal het niet liggen bij beide heren.

Ook werd er een nieuwe coach binnen gehaald met de naam Barry Trotz. De Stanley Cup winnaar van vorig seizoen. Als de Islanders ergens stappen hebben gemaakt is het wel binnen hun coaching staff, en wellicht ligt daar ook wel het begin naar betere tijden.

Vooruitblik

De Islanders hebben natuurlijk een enorme knauw moeten verwerken nu Tavares weg is. Hoe gaat het tijdperk zonder de absolute leider zijn? Ze verwachten veel van Matthew Barzal, maar of hij nu al de grote voetstappen kan in vullen is maar zeer de vraag. Feit is denk ik wel dat de Islanders een zwaar seizoen tegemoet zullen gaan.

Keep an eye

Matthew Barzal de winnaar van de Calder Trophy (Rookie of the Year) vorig seizoen. Bij de Islanders verwachten ze dat hij de opvolger gaat worden van Tavares en zijn 85 punten van vorig seizoen liet Matthew al zien dat hij erg veel in zijn mars heeft.

Anders Lee dat hij kon scoren liet hij vorig seizoen wel zien. Maar liefst 40 maal vond hij het net. Samen met Barzal moet hij de aanvallende leider zijn van de ploeg en ervoor zorgen dat ze nog wat wedstrijden gaan winnen.

Josh Bailey samen met Barzal en Lee zal hij waarschijnlijk de eerste lijn gaan vormen. Vorig seizoen was hij aardig op schot met 71 punten in 76 wedstrijden.

Voorspelling

Dit seizoen gaat het hem niet worden voor New York. Het gemis van Tavares zal té groot zijn, en de aanwinsten die zijn gehaald zullen dat niet op gaan vangen. Met spelers als Barzal en Lee zullen ze wel mooie dingen laten zien, maar het zal niet genoeg zijn. Ondanks dat ze Barry Trotz binnen hebben gehaald als coach, zullen ze de play-offs niet halen.

Previous BeNe League Preview: Tilburg Trappers Toekomstteam is gedoodverfde nummer laatst
Next Kemphanen met veel oude bekenden op zoek naar eerherstel in Eerste Divisie