BeNe League Preview: Tilburg Trappers Toekomstteam is gedoodverfde nummer laatst


Tilburg Trappers Toekomstteam ijshockey Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op Tilburg Trappers Toekomstteam.

AFGELOPEN SEIZOEN

Afgelopen seizoen speelde het Toekomstteam van Trappers helemaal geen onverdienstelijk seizoen. Dat klinkt wellicht gek als je op nummer elf eindigt, maar ik noem het duel in en tegen Den Haag (overtime nederlaag) als voorbeeld en de mensen weten dat er best wat hockey in dit team zat. Geen play-offs (daar kwamen de Tilburgers negen punten voor tekort), maar we hebben zeker leuke dingen kunnen zien van Trappers.

Trappers Toekomst Face Off IJshockey BeNe League

AANGETROKKEN & VERTROKKEN

Dat is voor de buitenstaander giswerk op dit moment. Ja, we hebben wat teamlijstjes zien ‘fladderen’ op het virtuele web, maar dat biedt ons geen houvast. We horen geluiden als “Trappers komt met het U19 team, dat zal hoofdzakelijk opleiden gaan worden”. Hoe je het went of keert; we hebben flink wat namen zien vertrekken bij de ploeg in Tilburg. In de banken zal Larry Suarez de honeurs waarnemen van Peter van Biezen. Van Biezen zou hoofdcoach zijn van het toekomstteam, maar doet even een stap terug.

Trappers Toekomstteam AHOUD Devils Nijmegen ijshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Marc Donders, Berry Donders, Jim Gudden, Thijs Voorn, Jeroen van den Broek, Sander Horvers, Bram van Uden, Mitchel Hamers, Jeroen kleiberg, Wouter Sars, Florris van Elten, Willem Bles, Boris Coehorst en Reinier Staats. Het lijstje vertrokken, gestopte of naar de Oberliga gepromoveerde spelers is talrijk te noemen.

VOORUITBLIK

Het klinkt ontzettend onaardig wat ik zeg, maar Trappers wordt laatste in de BeNe League komend seizoen. In mijn beleving is met de nieuwe koers van Trappers TT, het nieuwe Red Eagles Den Bosch opgestaan. Die zullen een heel zwaar seizoen tegemoet gaan en wellicht vanaf het seizoen erna wat puntjes gaan sprokkelen. Of de teller op nul blijft staan is de vraag, maar het heeft er alle schijn van. En dat baseer ik dan op wat ik ‘in de wandelgangen’ hoor, ik kan het moeilijk onderbouwen. Maar gezien het feit dat de routiniers vertrokken zijn, moet je rekening houden met een seizoen waarin de tegengoals voor Trappers talrijk zullen zijn.

Keep an eye on: 

Elia Urlings; hij blijft. En krijgt de taak -in mijn ogen- om deze ploeg op sleeptouw te nemen. De bijna 23-jarige forward vertrok naar Eindhoven Kemphanen, maar zal opnieuw in het geel en blauw spelen.

Elia Urlings Trappers Toekomst Face Off IJshockey BeNe League
Foto: Robert Bos

Voorspelling

Plaats twaalf is gereserveerd voor dit seizoen. Zo reëel moet je zijn. Zit er een uitschieter in? Ik zou het oprecht knap vinden. Belangrijk in de missie en visie van dit seizoen, is dat dit team ijsmeters gaat maken en zichzelf klaarstoomt voor de langere termijn. Natuurlijk; je kunt de vraag stellen ‘moet je opleiden in de BeNe League?’ Dat zou interessant voer kunnen zijn. Feit is en blijft dat het Toekomstteam van Trappers onderdeel uitmaakt van de BeNe League. Komend seizoen zal dat de rode lantaarn opleveren, maar wel met een hele hoop ijstijd op de teller!

Previous NHL Preview: Salary Cap Edmonton Oilers is een struikelblok
Next NHL Preview: Hoe gaat New York Islanders verder zonder John Tavares?